Der er noget galt: Afviste asylansøgere hober sig op i Danmark og kan ikke sendes hjem, men de problemer har Norge ikke

Skærmprint YouTube
Udskriv

Når de først er kommet ind, er det svært at få dem ud.

 

Asylansøgere bliver i Danmark modtaget med kost og logi og lommepenge i den tid, deres sag behandles, men når tiden kommer, hvor de får afslag, står myndighederne med et stort problem.

 

Mange af dem kan ikke sendes hjem, eller vil simpelthen ikke rejse frivilligt.

 

Små tusinde asylansøgere venter på hjemsendelse
I øjeblikket sidder 968 afviste asylansøgere i udsendelsesposition ifølge Rigspolitiets seneste statistik per 3. august.

 

Af dem har man fastslået mulighederne for hjemsendelse for i alt 921, men det viser sig nu, at der vil opstå problemer med at få langt over halvdelen sendt ud af landet.

 

Således befinder 434 afviste asylansøgere sig i såkaldt fastlåst udsendelsesmulighed. Det vil sige, at man ikke kan sende dem hjem, da modtagerlandet nægter at tage imod dem.

 

I alt 284 af de afviste asylansøgere befinder sig i kategorien begrænset udsendelsesmulighed. De kommer fra lande, hvor der er stort bureaukrati og en lang sagsbehandlingstid, eller hvor man kun modtager bestemte grupper af afviste asylansøgere.

Læs også
Kriminelle Danny Abdellah er udvist to gange: Men han er fortsat i Danmark med anklager om brutale voldtægter, røverier og vilde skyderier

 

For de resterende 203 skulle der ikke være problemer med hjemsendelse, medmindre de nægter at udrejse frivilligt og skal sendes tilbage med politiledsagelse.

 

Da ingen af de tre kategorier af asylansøgere er spærret inde, opstår der konstant et stort problem.

 

Siden 2013 er små 6.000 asylansøgere gået under jorden
I alt 5.267 afviste asylansøgere har i perioden 2013 – 2016 ifølge rigspolitiets statistikker opholdt sig ulovligt i landet.

 

For perioden januar – juni i år drejer det sig om i alt 610.

 

Det er dog ikke ensbetydende med, at de alle fortsat befinder sig i Danmark.

 

Læs også
To afrikanere skulle udvises – det kostede 1,4 millioner

Fælles for dem er, at myndighederne ikke aner, hvor de opholder sig, og mange af dem kan således for længst have forladt landet, uden at nogen har registreret det.

 

I Norge har de ikke den slags problemer
Medens Danmark således døjer med at få afviste asylansøgere sendt ud af landet, går det til gengæld strygende i Norge.

 

”Norge har et opsigtsvækkende højt returtal, og andre landes myndigheder kommer til Norge for at se, hvordan vi bærer os ad,” siger chefen for det norske Politiets utlendingsenhed (PU), Morten Hojem Ervik til VG, Norges næststørste avis.

 

Politiets udlendingsenhed, der svarer til Rigspolitiets Nationalt Udlændingecenter, hjemsendte ifølge VG 461 personer alene i juni måned, hvilket betyder, at antallet af hjemsendelser i år vil løbe op i nærheden af 3.000

 

Inger Støjberg: Vi skal lære af Norge
Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg (V) er i øjeblikket i Norge, og hun lægger ikke skjul på, at hun er imponeret over den norske effektivitet med hensyn til at få sendt afviste asylansøgere og udviste kriminelle ud af landet.

 

”En af de ting, jeg i højeste grad skal have med hjem herfra, er arbejdet med at sende asylansøgere med afslag ud af landet,” siger Inger Støjberg til VG og fortsætter:

 

Læs også
Mange afviste asylansøgere bliver bare i Danmark – det findes der en simpel løsning på, men regeringen skjuler den

”Der er Norge bedre end Danmark, og det skal vi lære af.”

 

”Tvillingeministrene”
Inger Støjberg er i Norge for at besøge sin norske kollega, Indvandrings- og Integrationsminister Sylvi Listhaug (Frp) og snakke om hjemsendelse af afviste asylansøgere.

 

VG omtaler Støjberg og Listhaug som ”Tvillingeministrene”

 

De er begge kendt for at have en hård retorik om asylansøgere og for at ønske en strengest mulig asylpolitik, og VG har tidligere skrevet, at de kæmper om at være de strengeste i Europa.

 

”Sylvi og jeg er svært nære og gode kollegaer, og det betyder, at vi ofte drøfter ting med hinanden. Vi snakker ikke sammen hver dag, men vi er gode til at sende sms’er. Det er på et vældigt venskabeligt plan,” fortæller Inger Støjberg til avisen.

 

Og Listhaug supplerer:

”Vi står jo for det samme. Hun får kritik for sin retorik i Danmark. De samme, som angriber hende, angriber også mig,” siger hun VG.

 

Du kan læse hele artiklen i VG her:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/asyl-debatten/dansk-innvandringsminister-vil-laere-av-listhaug-norge-er-helt-i-front-i-europa/a/24112503/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ