De rette sko til det rette job

Ifølge videncenter for arbejdsmiljø, skyldes de fleste ulykker på arbejdspladsen faldulykker sammen med forvridninger og stødskader, hvor man ved uheld støder ind i ting eller taber noget over fødderne, alligevel er der mange som undervurderer vigtigheden af at bære de korrekte sko og den korrekte påklædning.

 

Før man giver sig i kast med at vælge hvilken type sko man har brug for, er det vigtigste at man ved hvor, og med hvad, man skal arbejde med og en rigtig fin hjemmeside til at guide dig er arbejdstilsynets officielle.

 

Det hele kan opsummeres til tre spørgsmål:

 

1: Hvilket arbejde skal udføres?

her er det vigtigt at skoene dækker dine behov, hvis du arbejder på et støberi, vil du have at fødderne er tildækket med brandsikkert materiale, og hvis du skal arbejde på en byggeplads, vil du have at sålen er forstærket, så du ikke træder søm eller glas eller andet, op igennem foden. Ligeledes hvis du arbejder på et lager, vil du have overdelen forstærket, så i det tilfælde man taber noget over fødderne, at det ikke ender i katastrofe.

 

2: Hvordan ser arbejdspladsen og omgivelserne ud?

Arbejdspladsens opbygning giver her svaret på, hvilken type fodtøj, der er mest egnet til det pågældende job. Er der rodet, ligger der søm og andre skarpe dele du kan træde på, er der fare for at glide i olie, vand eller er der frost så der er fare for isslag.

 

3: Hvem skal anvende værnefodtøjet?

Her er det vigtigste at den medarbejder der udfører opgaven ved hvilken opgave han/hun har på pladsen/jobbet, og vælger fodtøj efter dette, for at få det bedste ud af det valgte, skal man tage i mente, hvad man har af tidlige erfaringer.

 

Når man har svaret på disse spørgsmål, skal man finde en specialist i fodtøj. Her er det en god ide, at vælge fra et sted kendt for fremragende kvalitet, og rammende detaljerede beskrivelser af hvert enkelt stykke fodtøj. Hos Engelbert Strauss finder du et af de bedste steder, med stort kvalitetssortiment af robuste sikkerhedssko.

 

For at opsummere det hele, er det altså vigtigt man bruger sin sunde fornuft når man vælger fodtøj, det går ikke bare at gætte sig til, hvad der er godt for dig, men rent faktisk sondere terrænet, før man går ud og investerer i noget, så vigtigt som egen førlighed og jobglæde. Når alt kommer til alt, er det jo det det hele handler om, at føle sig sikker og godt tilpas, med det man gør og ikke behøve bekymrer sig om andet, end sit arbejde. Træd sikkert.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…