De forsøger at snige sig ind i Danmark: Allerede i årets første måneder har politiet afsløret over femhundrede forsøg på illegal indvandring

Udskriv

Det er alarmerende, hvor mange illegale politiet fanger ved grænsen.

 

Grænsekontrollen er kun midlertidig, og politiet er der kun periodevis for at kontrollere indrejse.

 

Men resultaterne taler alligevel deres tydelige sprog.

 

Allerede i årets første måneder har politiet nægtet 546 personer indrejse i Danmark i perioden fra 1. januar i år og til og med 6. april. Det viser Rigspolitiets opgørelser.

 

Sidste år afviste politiet i forbindelse med den periodevise grænsekontrol i alt 2.901 personer, og det er mange taget i betragtning, at grænsekontrollen ikke er konstant.

 

Ingen aner således hvor mange, der illegalt kommer ind i Danmark i de tilfælde, hvor politiet ikke er til stede ved grænsen.

 

Læs også
Dansk muslim afvist ved belgisk grænse – grotesk, at Danmark ikke selv har burkaforbud

Det er især personer fra Mellemøsten og Afrika, der forsøger sig

En opgørelse over de afvistes nationalitet viser ifølge Ritzau, at det primært er personer fra Mellemøsten og Afrika, der forsøger at komme illegalt ind i Danmark.

 

De bliver især nægtet indrejse på grund af falske papirer samt manglende visum og manglende opholdstilladelse, og det glæder integrationsminister Inger Støjberg (V).

 

”Der har været en stor debat om, hvem der ville blive ramt af grænsekontrollen. Og nu kan vi konstatere, at det er de rigtige, nemlig folk fra Mellemøsten eller Afrika, der ikke har orden i deres papirer og ikke kan identificere sig,” siger Inger Støjberg til Ritzau og understreger:

 

”Og dermed har de ikke ret til at rejse ind i landet.”

 

De fleste er fra Syrien og Afghanistan

Læs også
Danmark og andre EU-lande kommer nu med historisk forslag, der baner vejen for permanent national grænsekontrol

Blandt dem, der sidste år blev taget i forsøg på at komme illegalt ind i Danmark udgør syrerne med 480 personer den største gruppe efterfulgt af 322 afghanere og 258 irakere.

 

Havde erklæret, at de ville søge asyl i det øjeblik, de blev taget i grænsekontrollen, var de blevet lukket ind i landet og fået en togbillet til København samt en rejsevejledning til Center Sandholm i Nordsjælland med besked på at melde sig der.

 

Men det har de åbenbart ikke ønsket, hvilket får integrationsministeren til blandt andet at konkluderer:

 

”Vi kan i hvert fald konstatere, at det er 3.000 mennesker, der ikke har ønsket at søge asyl, og det er destabiliserende at have 3.000 mennesker i Danmark, hvad enten de er på gennemrejse eller vil leve her illegalt.”

 

Endnu flere er på vej mod EU

Det er tankevækkende, eller burde i hvert fald være det for de ansvarlige myndigheder på både EU og nationalt plan, at det er lykkedes for flere tusinde illegale indvandrere at rejse tværs gennem Europa fra Middelhavet og helt til Danmark uden at blive stoppet.

Læs også
Med grænsekontroller overalt i Europa er Schengen afgået ved døden

 

Og der er endnu flere på vej.

 

Ifølge International Organization for Migration ankom der sidste år 387.739 migranter til EU, og det antal ser foreløbigt ud til at vil stige voldsomt i år.

 

Således oplyser organisationen, at antallet af migranter, der per 31. marts i år er landet i EU, allerede nu før sæsonen for alvor sætter ind er oppe på 30.131, hvoraf de 29.099 er ankommet i både via Middelhavet.

 

Heraf er de 24.292 landet i Italien, hvilket er en stigning på 23 procent i forhold til samme periode sidste år, hvor Italien registrerede 18.777 migranter, der var kommet over Middelhavet i både fra Nordafrika og specielt Libyen.

 

Hvor mange af dem, der i lighed med de forrige år blot illegalt vil forsvinde ud i Europa, er der ingen, der aner.

 

Formentlig vil kun en brøkdel af dem blive opfanget af en sporadisk grænsekontrol i lighed med de små tre tusinde illegale, der tilfældigvis blev afsløret ved den dansk-tyske grænse.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ