Dansktop kan give livskvalitet for ældre på plejehjem, så hvorfor ikke erstatte medicin med knus og musik?

Det er helt tydelig, at politikerne ikke tager borgerne alvorligt, når man stiller spørgsmål i aviserne: ”Hvem vil skifte medicin ud med musik” og hvilke politiker/partier vil give ældre/demente livskvalitet på vores plejehjem, og hermed give nyt liv til beboerne? Folketinget har bevilget den såkaldte velfærdsmilliard (klippekort), det gør det mulig for personalet at afholde aktiviteter som musik & erindringsdans.

 

Samvær og musik er et godt udgangspunkt for en positiv relation ud fra, hvad den demente kan mestre i nuet. Især levende musik giver en markant positiv adfærdsændring og stimulerer kommunikation og aktiv deltagelse og ifølge flere undersøgelser effekt på medicinforbruget, der kan nedsættes. Erfaringerne har vist, at musikken kan ændre personers tilstand og adfærd.

 

Jeg syntes det er for dårligt at vores lokalpolitiker/partier, her op til valget, ikke kommer med deres synspunkter her i aviserne. Det kan skyldes flere årsager, enten er man enige i mine synspunkter, men ikke tør komme med en ”tilbagemelding”, eller også har man ikke et svar, fordi vælgerne ikke tages alvorlig?

 

Tillid og troværdighed er en dyd, som der skal arbejdes meget med, og det er vigtigt at lytte aktivt til de meninger og indsigelser, som har en stor betydning for vores ældre borgerne, inden vi sætter vores kryds.

 

Et eksempel: En urolig beboer har før demenssygdommen været meget glad for at danse. Han lytter til ”Glem et lille smil til det bli´r gråvejr” og bevæger sig rytmisk, nynner og synger, og ’danser’, samtidig er der én anden medarbejder, som bare tager en beboer i armene til en svingom i kørestolen. Musikken øger deres lyst til interaktion og til at udtrykke sig

 

Derfor er det er dejlig at læse, at mange steder rundt i landet har man gjort brug af den genkendelige dansktop musik fra Giro 413, på mange kommunale plejehjem, og være med til at nedsætte medicinforbruget samt give de ældre/demente et bedre liv, i stedet for at de skal sidde og glo ud ad vinduet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Verdensberømte Jordan B. Peterson: En sand intellektuel giver 12 leveregler, som modvægt til kaos

Kisser og Søren synger på plejehjemmet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…