Dansk Folkeparti: Vi skal have en mærkningsordning for halalkød

Colourbox

Af Kenneth Kristensen Berth, MF for Dansk Folkeparti

 

Jeg er helt enig med Marie Hjort, der i et indlæg her på siden 1. juni konkluderer, at man som forbruger alt for ofte reelt tvinges til at købe halalslagtet kød i danske butikker.

 

Det er ganske enkelt for svært at vælge disse produkter fra, når de ikke er ordentligt mærkede.

 

Derfor har DF også foreslået, at halalkød, som sælges i danske butikker, naturligvis skal mærkes.

 

Forbrugerne skal selvfølgelig kunne fravælge at spise halalslagtet kød. Og med tanke på, hvor mange andre mærkningsordninger, der findes, så er det jo helt absurd, at man ikke vil indføre det på så vigtigt et område.

 

Halalkød-producenter bidrager til muslimske organisationer

Og så er jeg endda ikke kommet ind på problematikken med, at mange kødproducenter, som eksporterer til muslimske lande, via en halalcertificering bidrager økonomisk til tvivlsomme muslimske organisationer.

 

Hvis eksempelvis kødet skal eksporteres til Saudi-Arabien, kræver det et stempel fra Muslim World League, en organisation, der blandt andet arbejder for at udbrede sharialov i den muslimske verden.

 

Det er langt ude, at danske forbrugere således kommer til at støtte en ekstrem religiøs organisation uden at vide det.

 

Selvfølgelig skal vi have en mærkningsordning, så forbrugerne får en reel mulighed for at fravælge halalkød. Indtil da kan man bare holde sig til svinekød, hvis man vil være på den sikre side. Men det er selvfølgelig heller ikke en tilfredsstillende løsning.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…