Hun raser over Danish Crown: “De truer, når vi kræver mærkning af halalkød”

Danish Crown truer, når forbrugerne kræver mærkning af halalkød.

 

Danish Crown er fremme på TV2 Østjylland, for at fortælle om alle de ulykker der vil ramme Danmark, hvis vi får halalmærkning. Deres budskab, at en tvungen  halalmærkning vil gøre kødet dyrere og betyde mindre indtjening til Landmændene, og på den måde også påvirke Danmarks konkurrenceevne overfor importerede produkter.

 

Det at sortere kødet i en sortering for halalslagtet, og en for ikke-halalslagtet vil. ifølge Danish Crown ”ikke være uden konsekvenser”.

 

At dette mærke skulle gøre kødet dyrere er svært at forstå, når man tænker på hvor glade Danish Crown og deres datterselskab Tulip var, da Danmark i foråret indført dyrevelfærdsmærket på svinekød. Og her drejede det sig ikke om et, men om tre forskellige mærker. Kødet blev mærket med et til tre hjerter alt efter hvor høj dyrevelfærden var hos landmanden.

 

Jais Valeur, CEO i Danish Crown udtaler:

 

”Danish Crown ser et statsanerkendt dyrevelfærdsmærke som en god platform for den videre udvikling af dyrevelfærden …….Derfor er det oplagt med et mærke i flere niveauer, så den enkelte forbrugers ønsker og pengepung kan matches ”

 

Datterselskabet Tulip klappede også i hænderne af fryd:

 

”Det statsanerkendte dyrevelfærdsmærke passer perfekt ind i Danish Crown og Tulip Food Companys nye strategi, 4WD, der netop går ud på at komme tættere på forbrugerne” – udtalte Kasper Lenbroch, CEO ved Tulip Food Company.”

 

Man kunne have Danish Crown mistænkt for at halalslagte alt oksekød, for så senere af afgøre om det enkelte parti kød skal til en muslimsk modtager…. Men det kan jo ikke være sandt- For det ville jo være ulovligt iflg.EU¨´s fordning 853 og jf. Bekendtgørelse om slagtning og aflivning af dyr §9 stk. 1

 

Forbrugerne kræver, at halalkød bliver mærket. Vi er mange, der ikke vil have kød der er halalslagtet. Dertil kommer at man kun kan få tilladelse til at slagte halal til det forbrug der er, og her må vi sige at der er mere end der bliver efterspurgt.

 

Læs også
Stor forskel i straf for dyremishandling – bliver halalslagtning overhovedet straffet?
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…