Casper Ravn-Sørensen: Disse virksomheder vil jeg aldrig investere i

For serie-iværksætter og investor Casper Ravn-Sørensen er der klare ‘no go’s, når det drejer sig om at investere i din virksomhed.

 

Den rigtige investor eller gruppe af investorer er vigtig, hvis en virksomhed skal have vækst. Her er det vigtigt at du finder en investor, der er klar til at møde dig netop der, hvor din virksomhed er.

 

Casper Ravn-Sørensen har bygget en stribe succesfulde onlinevirksomheder og bidrager i dag med sin kapital og viden gennem investeringsselskabet Dotcom Capital.

 

Hans fokus er på virksomheder, der er helt på seed-stadiet. Altså der, hvor der måske er bevist en forretningsmodel og indtægt, men hvor der mangler kapital og viden for at komme til næste skridt.

 

»Jeg vil aldrig investere i modne virksomheder, der allerede har stor omsætning, er internationaliseret og er profitable. Her kommer vi for sent i forhold til at bidrage med vores styrker. Ved modne virksomheder er der typisk også en større ejerkreds og ‘for mange kokke’ i forhold til at lave hurtige, store ryk,« siger Casper Ravn-Sørensen.

 

En anden stor ting, der kan slukke investeringslysten hos Casper Ravn-Sørensen er, hvis teamets engagement på nogen måde kan betvivles.

 

»Det lyder måske som noget selvfølgeligt. Men ofte ser jeg, at stiftere ønsker meget høj løn før resultaterne berettiger det og at indsatsen om aftenen og i weekender ikke er der. Man leger lønmodtager i sit firma. Det holder bare ikke i begyndelsen, hvor hastighed og tilstedeværelse er afgørende,« siger han.

 

Endelig kan det lukke lysten til at investere, hvis virksomheden ikke har potentiale til at blive international – eller at stifterne er tilfredse med kun at være i Danmark.

 

»Vi kan virkelig give værdi til virksomheder, der ønsker at være internationale. Derfor er det spild af vores fokus at investere i virksomheder, der ikke har dette ønske eller den mulighed,« siger Casper Ravn-Sørensen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…