Legegrupper gør de svage børn en bjørnetjeneste

Flere skoler arrangerer legegrupper for børnene i fritiden. Legegrupperne er med til at forebygge mobning og styrker det sociale i klassen og derfor er de en god idé. Familievejleder Lola Jensen mener, at børnene må finde sig i at lege på kunstig vis, hvis det kan hjælpe andre børn og at de ikke tager skade af det. Jeg kunne ikke være mere uenig med Lola Jensen, end i dette.

 

For det første:

 

Vi forsøger at opdrage vores børn til at blive selvbevidste, selvsikre og stærke voksne, de skal kunne klare sig selv en dag. Derfor kan vi ikke skærme dem imod livet selv og det er kun at gøre dem en bjørnetjeneste. For hvad sker der den dag, livet rammer?

 

Når man bliver voksen og selvstændig er der ikke nogen, der arrangerer noget for at skærme en imod livets hårdhed. Noget af det vigtigste man skal kunne, er at sige fra. Sig nej tak. Mange voksne har svært ved det, hvis man ikke lærer det fra lille af, får
man det virkelig svært som voksen.

 

Derfor må vi ikke pakke de svage børn ind i vat og vi må ikke lære vores børn, at man ikke må sige nej.

 

For det andet:

 

Naturligvis skal man hjælpe de svage, de ensomme børn. Men er det nu skolens opgave at blande sig i børnenes fritid?

 

Nej det er da ikke. Forældrene står med deres voksen ansvar her. Det er dem, der skal på banen og hjælpe deres barn. De skal finde løsninger, så barnet ikke oplever sig ensomt eller mobbet. Skolen bærer den opgave i skoletiden, men det er alene forældrenes ansvar i fritiden. Her er fritidslivet jo en gave og man kan gå til mange fritidsbeskæftigelser hvor barnet faktisk får mulighed for at finde en ny rolle end den, man har i skolen. Her kan man finde nye kammerater og nye fællesskaber.

 

For det tredie:

 

Hvad er værdien af kunstige, arrangerede venskaber? Hvem bryder sig om at blive sat sammen med nogen, man bare ikke bryder sig om?

 

Vi voksne ville vælge det fra og det skal vores børn selvfølgelig også have muligheden for. Vi skal ikke udsætte vores børn for noget, vi ikke selv vil udsættes for, det er helt grotesk. Vi voksne blander os alt, alt for meget i børnenes liv og det skal vi holde op med. Lad børn være børn, DET tager de nemlig ikke skade af.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

For det fjerde:

 

Selvom vi skal opdrage vores børn til at være ordentlige, anstændige og rare voksne så betyder det ikke, at de skal modtage en fælles straf, fordi der er børn der mistrives. De skal lære, at mobning aldrig er i orden, men de skal ikke opleve sig som tvungen ind i en relation, de grundlæggende ikke bryder sig om at være i, rent faktisk er det jo at begå overgreb på barnet.

 

Retten til det frie valg og til at være et frit menneske, der træffer sine egne valg skal vi værne om. Netop frihedsværdierne er noget, vi i Danmark hylder og passer på. Det skal folkeskolen ikke ødelægge ved at gribe ind i børnenes fritid og ret til selvstændighed, fordi de ikke formår at skabe gode fællesskaber for det enkelte barn i skoletiden.

 

Livsstil.tv2.dk

 

Pernille Bendixen er tidligere dagplejer og nu medlem af Odense Byråd og af Folketinget for Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…