Islamist angriber lufthavn i Paris: Jeg er her for at dø for Allah

Udskriv

Tre er anholdt efter lørdagens skyderi i lufthavn i Paris. Anklager vil efterforske det som terror.

 

Tre personer er anholdt, efter en formodet islamist forsøgte at frarøve et våben fra en soldat i Orly lufthavn i Paris lørdag formiddag.

 

Angriberen blev dræbt umiddelbart efter af flere skud.

 

De anholdte er gerningsmandens far, bror og fætter, oplyser anklageren i Paris, François Molins.

 

Det var den 39-årige Ziyed Ben Belgacem, som forsøgte at fravriste en maskinpistol fra en kvindelig soldat i lufthavnen. Andre soldater reagerede, og det tyder på, at de umiddelbart efter dræbte ham med flere skud.

 

– Læg jeres våben ned, jeg er her for at dø for Allah. I alle tilfælde skal der dø folk, råbte han til soldaterne ifølge Molins.

 

Læs også
Knivdrama skaber frygt for terror i Finland – politiet forhøjer beredskabet i hele landet

Han siger, at omstændighederne gør, at sagen vil blive efterforsket som en terrorsag.

 

Før Belgacem angreb soldaten i Orly lufthavn, havde han “kastet en rygsæk med en dunk benzin på gulvet”, fortæller Molins.

 

– De to minutter (som optrinet varede red.) med soldaterne, demonstrerer helt tydeligt angriberens meget stærke beslutsomhed, påpeger han.

 

På den 39-årige fandt man en koran og 750 euro i kontanter.

 

Et øjenvidne forklarede tidligere på dagen, at Ben Belgacem på et tidspunkt havde holdt den kvindelige soldat som gidsel.

 

Læs også
Barcelona: Dansk TV taler meget om terroren, men man gør alt for at nedtone, at den er islamisk

– Han holdt hende om halsen og truede to andre soldater med kvindens gevær. Soldaterne forsøgte at tale ham til fornuft, men så hørte jeg to skud, sagde øjenvidnet.

 

Belgacem var allerede i myndighedernes søgelys. Det skete første gang, da han afsonede en fængselsstraf for narkosmugling.

 

Skyderiet i Orly-lufthavnen skete på andendagen af den britiske prins William og hans hustru Kates officielle besøg i den franske hovedstad.

 

Over 230 mennesker er blevet dræbt ved terrorangreb i Frankrig inden for de seneste to år. Islamisk Stat har taget skylden for angrebene.

 

/ritzau/AFP

 

Læs også
Video: Den hvide varebil blev brugt som mordvåben

Se video fra lufthavnen:

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ