Der er i den grad brug for en ændring i holdning og adfærd omkring affald hos en betydelig del af landets befolkning

Arkivfoto You tube

Noget af det skønne ved sommerhalvåret er de mange musikfestivaler, der skaber glæde og fest rundt i landet.

 

Festivalerne er blevet en god tradition og en umistelig del af det danske kulturliv. Der er imidlertid en bagside af medaljen.

 

Den så vi bl.a. ved afslutningen af Roskilde Festival, hvor deltagerne efterlod bjerge af affald. Ikke kun på festivalpladsen, hvor titusinder af ølkrus blev smidt på jorden i forventning om, at et andet menneske samler det op.

 

Men også i teltområdet, hvor enorme mængder telte, soveposer og andet udstyr blev efterladt. Det siger en del om overfloden og forkælelsen i vores samfund, at brugbare ting efterlades på den måde. Men det siger også noget om en forkvaklet holdning til affald og oprydning efter en selv.

 

Samme affaldssvinske adfærd ses desværre også langs vejnettet, i byerne og i naturen, hvor henkastet affald også er en trist del af normalbilledet.

 

For nogle år siden besøgte jeg en stor spejderlejr ved på en mark ved Holstebro med mere end 30.000 deltagere. Lejren var velordnet, ryddelig og ren. Ikke en stump affald lå henkastet til andre menneskers opsamling. Det kan vi lære meget af.

 

Lad os alle lære vores børn og børnebørn, at det er uacceptabelt og dybt egoistisk at smide om sig med affald, der skæmmer vores land og som andre mennesker skal samle op.

 

Og lad os alle gå i rette med affaldssvineriet og påtale det, hver gang vi støder på det. Det er givetvis et langt sejt træk, men vi må ikke give op. Der er i den grad brug for en ændring i holdning og adfærd omkring affald hos en betydelig del af landets befolkning. Hold Danmark rent!

 

KRISTIAN PIHL LORENTZEN er MF; transportordfører for Venstre; medlem af Folketingets Præsidium og Forsvarsudvalget

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…