TV-udsendelse: En venligboer spørger Grimhøj-moskeens formand, hvad der sker, hvis han bliver muslim og så fortryder – svaret får ham til at måbe

I DR´s dokumentarserien ”Det delte Danmark” følger seerne et møde mellem en venligboer Mads Nygaard og en islam- og indvandringskritisk patriot Niels Tvilling: Patrioten og venligboeren, hedder udsendelsen.

 

De to mænd besøger blandt andet Grimhøjmoskeen i det vestlige Aarhus. Her drikker de kaffe med moskeens Formand Oussama El-Saadi.

 

Under kaffen spørger patrioten moskeformanden om, hvad han ønsker for fremtiden. Svaret chokerer mildest talt venligboeren, der selv drømmer om et multikulturelt samfund med grænseløs respekt for det enkelte menneskes valg.

 

Venligboeren har aldrig mødt en muslim som moskeformanden. Og han fortæller selv, at han ikke læser aviser, ser tv eller på anden måde orienterer sig om verden. Derfor har han ikke vidst, at der fandtes radikale fundamentalistiske muslimer, der stræber efter et monokulturelt samfund, med flerkoneri og dødsstraf for homoseksualitet og religiøst frafald. Og da slet ikke i Danmark.

 

Patrioten spørger moskeens formand

Patriot: Du håber hele verden bliver muslimsk?

 

Moskeformand: Ja!

 

Patriot: Og der bliver et kalifat og der bliver indført sharialov. Ja eller Nej?

 

Moskeformand: Et kalifat betyder et land, hvor folk har deres rettigheder – og bor ligesom her i Danmark. Det er sådan, vi tænker på vores kalifat.

 

Patriot: Og det indebærer, at der skal være sharia-lovgivning?

 

Moskeformand: Selvfølgelig.

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

 

Patriot: Hvis der er indført sharialovgivning, hvad er så straffen for at forlade sin tro?

 

Moskeformand: Så er der dødsstraf. Men jeg siger ikke, at man må praktisere det i Danmark. Hvis nogen stjæler han nogen så tage hans hånd? Nej. Hvis nogen er utro, kan man stene ham? Nej.

 

Venligboer: Ønsker du dét, er det dit drømmescenarie?

 

Moskeformand: Jeg kan ikke vælge. Det er ikke mit ønske. Jeg er muslim og accepterer islam. Jeg må acceptere hele pakken.

 

Venligboer: Lad os sige, at jeg blev muslim, under de forhold, som du lige har skitseret, du ønsker dig. Så ville det være meget karakteristisk for mig, at jeg på et tidspunkt ville komme i tvivl og skifte over til at blive kristen. Hvad ville der ske med sådan en stortvivler, som jeg er?

 

Moskeformand: Som jeg sagde før: I islam og i sharia er der en regel, der siger – at hvis en muslim forlader sin religion, så er der dødsstraf.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Muslimerne i Grimhøjmoskeen er kun en lille prik blandt muslimer

Tv2 dokumentar ”Moskeerne bag sløret” fik det meste af det officielle Danmark op af stolene. Og man varslede, at nu ville der komme konsekvenser. Det er ikke sket endnu, derimod blomstrer moskeerne som de altid har gjort. Og de fleste har sikkert allerede glemt, hvad de så og hørte fra det andet Danmark: Det muslimske parallelsamfund.

 

Venligboeren Mads Nygaard vil sikkert også snart glemme oplevelsen på Grimhøjvej og hvis ikke, vil han sikkert fortælle at Grimhøjvej kun er en lille bitte prik blandt muslimer.

 

Ikke alle muslimer er lige fundamentalistiske i deres tro, men ét er sikkert, moskeforeningernes grundlæggende holdninger, livssyn og drømme adskiller sig ikke væsentligt fra hverandre. De stræber alle sammen efter, at verden skal indrettes efter islamiske principper.

 

Det fik man blandt andet dokumenteret, da TV2 Østjylland spurgte moskeerne i Østjylland om, hvordan de så på Islamisk Stat. Kun to moskeer tilkendegav, at man tog afstand. At moskeerne tager afstand fra IS betyder dog nødvendigvis ikke, at de er imod et verdensomspændende monokulturelt kalifat.

 

Hele udsendelsen kan ses her. Den omtalte sekvens starter ca. 20 min 52 sek. inde i udsendelsen. Dokumentaren kan ses frem til 31. januar.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…