TV2 holder mikrofon, mens filmfrikadelle lyver om asylkrisen og om Danmarks rolle

Wikimedia

Hollywood-stjernen George Clooney er i Berlin til filmfestivalen. Men han nøjes ikke med filmene. Han spiller også politiker.

 

Sammen med sin kone, stjerneadvokaten Amal Clooney, holdt han lørdag møde med Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

 

Merkel, filmfrikadellen og stjerneadvokaten

Merkel lytter ikke til den tyske befolkning, når den gør opmærksom på de store problemer, som hendes asylpolitik skaber.

 

Men hun lytter altså gerne til filmfrikadellen og stjerneadvokaten, der absolut ikke har nogen særlige forudsætninger for at rådgive hende om den rette asylpolitik.

 

De repræsenterer den mest bevidstløse form for politisk korrekthed. Helt i pagt med, hvad Hollywood-stjerner i deres beskyttede og ekstremt privilegerede verden går og bekræfter hinanden i.

 

Men måske længes Angela Merkel efter at møde nogle mennesker, der hylder, at hun har lagt Tyskland åbent for asylstrømmen. Hun får ellers mange skældud for at have svigtet sin befolkning. Og så klæber der jo også noget stjernestøv til ægteparret Clooney.

 

Clooney lyver første gang

TV2 leverede en strålende illustration af, hvor ringe det står til med George Clooney, når han blander sig i politik. I et kort interview lørdag i TV2 Nyhederne med en henført journalist lykkedes det Clooney at lyve to gange om asylkrisen og om Danmark.

 

Helt forudsigeligt luftede Clooney sin moralske forargelse over, at Danmark lader asylansøgerne betale for deres udgifter, hvis de har pengene til det. Han plaprede simpelt hen de fejlagtige påstande efter, som blandt andet amerikanske medier har serveret.

 

Filmfrikadellen havde tydeligvis ikke opdaget, at betalingsordningen ikke er noget specielt for Danmark. En række europæiske lande har den.

 

Læs også
Malmø Operaens La Traviata: Helt igennem merveilleux

Men værre var det, at han tegnede et aldeles usandt billede af den danske ordning. Han hævdede, at Danmark ”beslaglægger flygtningenes ejendele”.

 

Vel gør Danmark ej. I Danmark betaler det offentlige for omkostningerne til asylansøgerne. Men de asylansøgere, der faktisk har pengene til det, får lov til selv at betale udgifterne. Det samme princip gælder danskere i forhold til offentlig forsørgelse.

 

De får altså lov at betale for nogle udgifter. Det har ikke en snus at gøre med, at man ”beslaglægger deres ejendele”. Som om man begyndte at konfiskere deres formue eller trække guldtænder ud af munden på dem, eller hvad der ellers kan optræde i filmstjernens livlige fantasi.

 

Lad os tænke os, at George Clooney tog en taxa. Bagefter betalte han for turen. Ville han så kundgøre for alverden, at taxachaufføren havde ”beslaglagt hans ejendele”? Hvor dumt kan det blive?

 

Clooney lyver anden gang

Det var Clooneys løgn nummer ét. Den næste fulgte lige i hælene:

 

Clooney kunne fortælle os, at asylansøgerne slet ikke kommer hertil for at få en bedre og mere velstående tilværelse. De kommer, fordi deres liv er truet.

Læs også
De politisk korrekte er præget af angst og irrationelle holdninger – derfor siger befolkningerne fra

 

Det er kun få uger siden, at EU-kommissionens næstformand Frans Timmermans konkluderede følgende på de tal, han havde studeret: 60 procent af asylansøgerne i Europa er ikke reelle flygtninge. Når man ser på Timmermans regnemetode, må man endda føje til, at dette tal nok er lavt sat.

 

TV2 lægger Danmark for had

Filmstjernen lyver næppe bevidst. Han er snarere ligeglad med, hvad der er sandt og falsk. Det eneste, der virkelig betyder noget for ham, er at fremstå som et særligt godt menneske og komme i rampelyset med det. Han nyder kombinationen af rigtige meninger og spotlight.

 

Så er det jo godt, at han har en TV2-journalist, der med tindrende øjne holder mikrofon for ham.

 

Clooneys udfald mod Danmark blev selvfølgelig også båret kritikløst frem i Nyhederne på TV2. Alt, hvad der kan genere den stramme danske asylpolitik, bliver båret kritikløst frem på TV2.

 

Man gik også nærmest i hysteriske kramper af begejstring, da visse udenlandske medier gav en groft forvrængende fremstilling af den danske ”smykkelov”.

 

Læs også
Bidstrup Gods er en af Danmarks smukkeste herregårde

TV2 er mere og mere blevet det førende medie, når dagens Danmark skal lægges for had.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…