Afsløringer af viden om den tuneser, der på Bastilledagen påførte Frankrig et nyt traume

Foto fra ID-kort / Politiet

Bastilledagen, Frankrigs nationaldag, blev torsdag aften fejret ved rivieraen i Nice med stort festfyrværkeri.

 

Der var mange mennesker på gaden, da 31-årige Mohamed Lahouaiej Bouhlel pludselig kørte en stor lastbil ind i menneskemængden og forsøgte at ramme så mange som muligt med sin zig-zag kørsel og skud fra sin 7.65 kaliber pistol. Han blev først standset, da han efter en skudveksling med politiet blev dræbt.

 

Som led i planlægningen havde Bouhlel lejet lastbilen den 11. juli og skulle ifølge kontrakten have leveret den tilbage to dage senere. Lastbilen blev lejet hos ‘Via Location’ i Saint-Laurent-du-Var, der ligger lige syd for Nice. Han valgte deres tungeste model, en kølelastbil på 19 ton, og med dette valg må han have forventet at kunne gøre størst mulig skade.

 

Mohamed Lahouaiej Bouhlel stammede fra Tunesien, hvor han blev født den 3. januar 1985 i Msaken syd for havnebyen Sousse. Han kom til Frankrig omkring 2005, og han flyttede i 2008 til sin kusine Hajer Khalfallahs lejlighed i Nice og giftede sig med hende.

 

Han fik herefter fransk opholdstilladelse den 15. januar 2009. Parret fik tre børn sammen: to døtre og en søn, og han ernærede sig som lastbilchauffør.

 

De boede i kvarteret Le Ray, men efter deres skilsmisse for to år siden flyttede han til et kvarter i det nordlige Nice ramt af butikslukninger og hvor muslimske klædedragter præger gadebilledet.

 

Naboer har beskrevet Bouhlel som værende en usympatisk enspænder, der slog sin kone, og han var kendt af politiet for flere voldelige episoder og røverier i perioden 2010-2016.

 

Hans mor hedder Cherifa Lahouel, mens hans far Mohamed Mondher Lahouaiej Bouhlel er medlem af den islamiske gruppering Ennahda og kendt i Msaken for sin voldelige ekstremisme.

 

Det hemmelige politi overvåger ham tæt, og han har siden januar 2011 været en af Msakens lokale ledere af Ennahda. Flere fra Bouhlels nærmeste omgangskreds er i de tunesiske myndigheders søgelys grundet religiøs radikalisering.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…