Trussel mod demokratiet

Man tror ikke sine egne øjne!

 

Kan det virkelig passe, at mindst 30 danske virksomheder, har indledt en annonceboykot mod et lovligt dansk medie, fordi virksomhederne ikke bryder sig om, hvad mediet: Den Korte Avis skriver og mener….

 

Det startede med Nordea, så fulgte Just Eat, Telia, You See, Ikea, Læger uden grænsen, Alm. Brand, McDonald, Spies, Sofakompagniet, Sportmaster, Elgiganten, Momondo og TUI.

 

Naturligvis kan disse virksomheder frit annoncerer, hvor de vil, eller lade være, men det betænkelige opstår, når aktionen får karakter af politisk afstraffelse med det mål at få mediet ned med nakken – ikke sker på grund af økonomisk nødvendighed, men en foragt for bladets helt lovlige holdninger.

 

Uanset, om disse virksomheder bryder sig om mediets linie eller indhold, er det et uhørt angreb på den grundlovssikrede ytringsfrihed og demokratiet.

 

Grundlovens paragraf 77 siger:

“Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.” HALLO. Boykotten har til formål at fremkalde en situation, der tilsigter en overtrædelse af grundlovens klare ord og ånd. Altså opfordre til en lovovertrædelse, der skal hindre folk med “forkerte meninger” i deres helt legale ret: At kunne ytre sig “på tryk i skrift eller tale.”

 

Et uhyggeligt perspektiv, der siger mere om holdningen på de pågældende virksomheders direktionsgange, end hos lønslaverne længere nede i hierakiet. Skal de ansatte også tie af hensyn til karrieren? I så fald er det en yderst alvorlig tilsidesættelse af deres demokratiske rettigheder. Det hjælper at snakke chefen efter munden (og grine af hans vittigheder), men “indianerne” har også deres mening.

 

Uanset om man er enig med avisen eller ej, så kan politisk eller moralsk mishag over bladets linie ikke berettige en så voldsom reaktion. Og da slet ikke, så længe mediets virksomhed holder sig inden for lovens rammer.

 

Karen og Ralf er måske dette århundredes modige korsriddere og mønsterbrydere, der tør sige tingene lige ud – der hvor andre tier. Sandheden er jo – som bekendt – ilde hørt. Der er brug for netop deres røst i en verden, hvor folkevandringer foranlediget af krige og nød truer den vestlige civilisations overlevelse.

 

Sandelig om ikke naive politikere på venstrefløjen udtrykker sympati med “oprørerne” og taler om at tage mediestøtten fra Den Korte Avis. Det anføres også, at avisen ikke er medlem af pressenævnet, men det forhold er da ikke afgørende for mediets fulde ret (og pligt) til at gøre brug af ytringsfriheden i henhold til grundloven!

 

Jørgen Mejrup

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…