Tidligere efterforsker og politileder: Kriminelle udlændinge smides ud af Danmark, men mange vender tilbage – der skal to ting til for at stoppe dem

Mange udlændinge bliver dømt for berigelseskriminalitet i Danmark og får indrejseforbud i en nærmere angivet årrække.

 

Men mange bryder dette indrejseforbud og vender tilbage til landet for at fortsætte deres kriminelle aktivitet. De giver ikke fem flade øre for de himmelråbende lave straffe, de eventuelt måtte blive idømt for nye indbrud.

 

I Information kunne man den 3.4. 2014 læse: ”Antallet af udlændinge, der har overtrådt deres indrejseforbud, er steget de seneste år. I forhold til de 10 største nationaliteter overtrådte 221 personer i 2009 deres forbud. I 2013 var det tal steget til 431.”

 

Det er ikke så underligt, at kriminelle ikke lader sig skræmme, men bliver ved at vende tilbage, når man tænker på forholdene i danske fængsler:

 

Personalet serverer mad i cellen tre gange om dagen. Man kan bruge tid foran TV’et med 30 kanaler at vælge imellem. Man får tilbud om arbejde i arresten – et arbejde, der i mange tilfælde indbringer den indsatte udlænding langt mere, end vedkommende ville kunne have tjent i sit hjemland.

 

Et fængselsophold er at sidestille med en velfortjent ferie på de danske skatteyderes bekostning. Det tilskynder de kriminelle udlændinge til at komme tilbage til Danmark.

 

Bagmændene slår sig på lårene

Er vi til grin? Nej, hvordan kan læserne dog få én så afskyelig tanke.

 

Vore velmenende politikere bliver afkrævet et 40 sekunders svar i TV-nyhederne, og så skal de jo helst virke handlekraftige. Så fremkommer de oftest med svar, der viser, at de ikke har nogen som helst anelse om, hvordan den virkelige verden ser ud.

 

Senest har man hørt dem fremsætte forslag om, at man skal tage intelligente løsninger i brug ved Rigets landegrænser. Det skal foregå med scannere, der kan aflæse nummerplader automatisk og rapportere, når et køretøj, der findes i en database, passerer.

 

Det er da en sympatisk tanke, men jeg garanterer for, at de kriminelle ikke ryger på den galej. Deres bagmænd slår sig på lårene af grin.

Læs også
Udenlandske kriminelle nyder det søde liv i danske fængsler – nu skal det frem, hvorfor de ikke afsoner i udlandet

 

Fremover skal de blot lade være med at køre til Danmark i eget køretøj. I stedet kan de tage en af de ugentlige busruter, der kører mellem Danmark og Balkan, eller for den sags skyld toget.

 

Chancerne for at blive afsløret ved indrejse til Danmark er jo mikroskopiske grundet Schengen-samarbejdet.

 

Penge til politiets ledere

Skal man nedbringe antallet af kriminelle østeuropæere, kræver det god gammeldags efterforskning. Det er jo ikke ukendt for erfarne efterforskere, hvordan de kriminelle arbejder.

 

Men bortset fra to taskforce-grupper, der får mulighed for at efterforske i bund, så er efterforskningen på lokalt plan bombet tilbage til stenalderen i forbindelse med politiforliget i 2007.

 

Nu er fokus rettet mod opfyldning af måltal fra Finansministeriet om, hvor mange millioner der skal i statskassen. Så kan politilederne få deres resultatløn, når målene er nået.

 

Læs også
Med grænsekontroller overalt i Europa er Schengen afgået ved døden

På den måde kan hr. Jensen fra Korsbæk for tredje gang på en måned blive taget i en fartkontrol for at køre 4 km/t over det tilladte – vi må jo alle give vores bidrag til fælleskabet. Han har selv lige har haft indbrud for anden gang på to måneder, indbrud der ikke er blevet opklaret eller efterforsket behørigt.

 

Det har hr. Jensen som den gode samfundsborger, han er, naturligvis stor forståelse for.

 

Sådan arbejder de kriminelle udlændinge

Erfaringer fra tidligere efterforskninger har vist, at de kriminelle østeuropæere ikke alene er kyniske, men også særdeles velorganiserede.  Og så har de deres logistik i orden, både inden de iværksætter deres “raids” i danske hjem, og når de bringer tyvekosterne ud af landet og til deres hjemland.

 

Det kan foregå sådan her:

 

I Korsbæk sidder en person med dansk statsborgerskab, der har som opgave at følge med i, hvilke nye tiltag der er på vej mod de udenlandske kriminelle. Vedkommende, der for eksempel kunne være fra Bosnien, taler flydende dansk, har fast arbejde, men herudover har han en lille sideforretning.

 

Når der kommer en tre stykker af hans landsmænd til Korsbæk, sørger vores bosnier for indkvartering hos ligesindede landsmænd.

Læs også
Europol skal bekæmpe kriminalitet i EU: Men siden Danmark kom i Schengen er udenlandske kriminelle strømmet til landet

 

Han sørger også for indkøb af brugte mobiltelefoner, køb af taletidskort, og sidst, men ikke mindst, har han i forvejen foretaget en omhyggelig rondering for at finde egnede ofre for kommende tyvetogter. Herunder, hvornår der ikke er nogen hjemme i de villaer, som han satser på.

 

Han sørger også for indkøb af ældre dansk indregistrerede biler, der købes via DBA eller lignende for en pris af 5-10.000 kr. Man undlader så blot at omregistrere disse køretøjer. Hvis der ved et uheld skulle blive spurgt i politiets registre på et sådant køretøj, ja så ses køretøjet registeret til en person med et godt klingende dansk navn fra nærområdet.

 

Med pakkepost og container

Når villaerne er tømte for koster, sendes disse ofte fra det nærliggende posthus som pakkepost til Bosnien af en person, der i øvrigt ikke kender noget konkret til vores bosniske bande.

 

Man lejer også containere, hvilket selvfølgelig sker via stråmænd, og når disse containere er fyldte, transporteres de til tyveknægtenes hjemland.

 

Der findes naturligvis et væld af andre modus operandi, som disse mennesker anvender.

 

Læs også
Ungarn holder folkeafstemning om flygtninge – den rummer en vigtig lære for Danmark

Nu kunne man tænke sig, at hr. Jensen med fartbøden, boede lige ved siden af den bosniske kvinde, der tilfældigvis har 3-4 landsmænd boende hos sig i en periode.

 

Men han har nok hverken tid eller lyst til at orientere politiet om de mærkelige ting, der foregår inde ved siden af. Han har jo rigeligt at lave med at rende på posthuset for at betale sine fartbøder. Og bagefter skal han nu til fornyet færdselsundervisning hos kørelæreren, fordi han jo skal op til en orienterende køreprøve.

 

Mere efterforskning og højere straf

Der skal grundig efterforskning til for at afsløre disse kriminelle. Herunder brug af de værktøjer, der findes i retsplejelovens kapitel om indgreb i meddelelseshemmeligheden. Men det kræver samarbejde på tværs af lande og politikredse – og ikke at forglemme erfarne efterforskere.

 

En anden vej kan være at forhøje straffene fra de normale ca. 2 måneder pr. indbrud, herunder afskaffe diverse “rabatordninger”.

 

Man kunne jo rent forsøgsvis indføre, at den kriminelle udlænding, der overtræder et indrejseforbud og begår fornyet berigelseskriminalitet, pr. automatik får 4 måneder pr. indbrud. Det ville betyde over 6 års fængsel for 20 nye indbrud – så kan han lære det.

 

Nå, men pyt, hvem interesserer sig i øvrigt for indbrud i folks private hjem, når vi nu kan glæde os over, at politiet har fået 100 nye ATK-vogne. De kan også sørge for, at politiets ledere får deres resultatløn, fordi man når Finansministeriets måltal – det er jo vigtigt …

Læs også
Nye tal fra Justitsministeriet: Antallet af østeuropæiske kriminelle er eksploderet, efter at Danmark er kommet ind i Schengen

 

For god ordens skyld vil jeg gerne anføre, at jeg ikke har noget udestående med bosniere, de er blot anvendt som eksempel i denne fremstilling.

 

Finn Holm har blandt andet arbejdet 23 år i Rigspolitichefens Rejseafdeling, herunder 2 år som daglig leder af politi- og toldgruppen ved den sønderjyske landegrænse.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…