Thorium kan redde verden fra global opvarmning − muligheden er der, men vil politikerne udnytte den?

Colourbox

I dag er vi godt i gang med at ødelægge jorden ved overbefolkning og forurening på land, i havene og i luften med massive udledninger af CO2, hvilket kan ende i en global opvarmning.

 

Vi ødelægger ikke kun jorden, som den er i dag, men fremtidige generationer vil også lide under de klimatiske ændringer – og undre sig over, at man fortsatte forureningen med brug af fossile brændstoffer, selvom man vidste, hvilke skader de forvoldte!

 

Den globale opvarmning mærkes i dag overalt, og verdenshavene kan stige hurtigere, end vi har regnet med. Problemerne vokser, men ingen politikere tager det så alvorligt, at man for alvor gør noget ved det.

 

Ved klimakonferencer tales der om penge til afhjælpning af de klimatiske ændringer, men ikke så meget om, hvordan man her og nu stopper de CO2-udledninger, der er årsag til den globale opvarmning, som kan ødelægge tilværelsen for alle. Selve vor civilisation er i fare.

 

Atomkraft kan være farlig med radioaktiv stråling, men atomkraft med thorium er langt mindre farlig og kan være den energi, der afløser de fossile brændstoffer. Thorium kan som billig og rigelig energi hjælpe med at afskaffe fattigdom i fattige lande.

 

Dyr vedvarende energi som sol og vind er ikke stabil og dækker i dag kun cirka 2,4 procent af verdens energiforbrug og kan supplere. Indien vil satse på thorium og solenergi, og Kina vil gøre thorium til løsningen i sin ’krig mod forurening’.

 

Ved thorium-høringen 27. november 2015 på Christiansborg med Liberal Alliance som vært var Lands­tingssalen fyldt med interesserede fra hele landet, men kun få politikere og journalister deltog.

 

Hovedtaler var Øystein Asphjell, CEO Thor Energy, Norge, som fortalte om deres positive thoriumudvikling.

 

I Norge er man så langt fremme med forskning i og udvikling af thoriumenergi, at man kan starte allerede i 2018 med at sælge og anvende thorium som brændstof til reaktorer.

 

Thor Energy A/S ville gerne have haft en dansk partner, men danske politikere vil kun have sol, vind og bio. Når vindmølleboblen brister, vil de sikkert ændre holdning.

 

Læs også
Fremtiden for flydende brændstof i Danmark

Thorium er den eneste energiform, der er rigelig nok af til at kunne skaffe energi til hele verden, og det findes rigtig mange steder – blandt andet på Grønland.

 

Forskning og udvikling af thorium i Norge har fået støtte af den norske regering, selvom Norge allerede har nok energi i form af olie og vandkraft, men den norske regering er fremsynet og tænker langsigtet.

 

Desuden er der rigeligt med thorium i Norge, der har verdens 8. største ressource af thorium (Grønland nr. 14).

 

Det er fantastisk, at Thor Energy efter sin første positive test i 2013 allerede fra 2018 kan anvende thorium kommercielt – men det er sørgeligt, at Danmark holder sig til en dyr, ustabil energikilde, der holdes oppe af stor statsstøtte og kun leverer, når vinden blæser!

 

Den 4. februar 2016 havde IDA Fremtidsteknologi arrangeret et symposium om thorium i Tivoli Congress Center, hvor en hovedtaler var Kirk Sorensen, Flibe Energy, USA.Emnet var atomkraft som et muligt comeback med ny teknologi uden de tidligere problemer med affald.

 

Der var fuldt hus – men uden pressens bevågenhed!  Andre talere var Jiri Krepel, Samofar, og Gijs Zwartsenberg fra Holland samt de danske forskere Thomas Jam Pedersen og Thomas Steenberg.

 

Læs også
Vejledning i klimadebatten er bedre end vildledning!

Jeg har hørt Kirk Sorensen ved flere thorium-konferencer – London 2010, New York 2011 og CERN, Geneve i 2013.

 

Han er af dansk afstamning, var tidligere NASA-raketingeniør og fik interesse for thorium under et besøg på OAK Ridge Laboratoriet i Tennessee, hvor Alvin Weinberg i 1960’erne udviklede sin thoriumreaktor.

 

Præsident Nixon bremsede forskningen, da thorium ikke kunne bruges til bomber. Kirk Sorensen fik Alvin Weinbergs noter med hjem og studerede dem.

 

Han opgav sit arbejde ved NASA og udviklede Flibe Energi, idet han var helt overbevist om, at thorium er det energimirakel, verden har brug for.

 

(Læs mere om thorium på www.itheo.org)

 

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk

 

Læs også
COP24: Det var, hvad der var muligt, men ikke, hvad der var nødvendigt!
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…