Retssagen mod Omar El-Husseins venner: “Hold din kæft” – “Du skal ikke være dommer i min sag” – “Bøssekarle”

Retsformand Marianne Madsen indledte dagens retsmøde med at gøre det klart for den ældste af Omar El-Husseins barndomsvenner, 31-årige MR, at det ikke var tilladt at svare på spørgsmål stillet til andre.

 

Alligevel var der knap gået 10 minutter, da MR under afhøringen af IA første gang gav sit besyv med. Igen blev det repeteret for MR, at det ikke var tilladt at snakke under afhøringen af andre, alt imens to kvindelige betjente tyssede på ham: ” Sæt dig ned og hold din kæft!” lød det fra MR til den ene.

 

Da anklageren senere under afhøringen af IA bliver ved med at spørge ind til, hvorfor det kun var IA og LE, som fulgte med Omar ud i et bagvedliggende VIP-rum, da han først på natten vendte tilbage til internetcafeen PowerPlay, blev det for meget for IA:-Hvordan FUCK skal jeg fortælle det? De andre var ikke Brothas!

 

Og så eksploderede MR. Mens betjentene tog fat i ham, affyrede han endnu en verbal bredside mod retsformand Marianne Madsen:-Hold din kæft. Du skal ikke være dommer i min sag. Jeg vil også have to nye anklagere, ikke sådan nogle bøssekarle”!

 

Herefter blev MR ført ud af retssal 60.

 

Modstridende forklaringer

Anklager Bo Bjerregaard borede igen i dag i, på hvilket tidspunkt IA blev klar over, at det var Omar El-Hussein, som havde været involveret i noget skyderi ved synagogen.

 

Teleoplysninger viser, at IA natten mellem den 14. og 15. februar ringer til medtiltalte LE kl. 01.20, hvor de taler sammen i 9 sekunder og igen kl. 01.24, hvor de taler sammen i 23 sekunder.

 

IA bekræftede, at de talte i telefon sammen, men at de ikke havde talt om terror.

 

Anklageren læste op af en forklaring, som 21-årige LE selv har forklaret i retten, nemlig at der havde været noget skyderi.  Men ifølge IA var det helt normalt, at man holdt hinanden underrettet, og at det måske havde drejet sig om bandeskyderi.

 

Anklageren fastholdt imidlertid, at LE havde forklaret, at det var IA, der fortalte ham om skyderiet, og oplyste, at der ikke var andre anmeldte skyderier i København den 14. og 15. februar.

Læs også
Jihadisten fra Nørrebro  

 

 

Tiltalte modtog Omar med kys og kram

Videoovervågning viser, at Omar vendte tilbage til internetcafeen PowerPlay efter angrebet ved synagogen, hvor han dræbte Dan Uzan og sårede to betjente. Ved ankomsten er Omar iført den grå hættetrøje, som IA gav ham tidligere på dagen.

 

De to terrortiltalte, IA og LE, hilser Omar velkommen med kindkys og kram. IA smiler også og giver Omar et kærligt spark bagi. En måde at hilse på, som ellers ikke på noget tidspunkt har været brugt mellem Omar og de tiltalte på de utallige overvågningsklip, som har været vist i retten.

 

Anklager:-Hvorfor hilser du sådan på Omar?

IA:-Det er normalt, det er vores tradition.

 

Herefter går de tre venner ind i VIP-rummet, for Omar vil gerne snakke med sine to venner. IA slukker lyset.

 

Læs også
Thorning ført bag lyset i terrorsag

Videoovervågning fra VIP-rummet

På et klip fra VIP-rummet på PowerPlay kl. 01.46 ser man Omar og IA lave et håndtegn med en finger i vejret.

 

Anklager:-Stikker du en finger i vejret?

IA:-Nej! Jeg laver ikke noget tegn.

 

Anklager finder et stillbillede frem, som han viser tiltalte:-Hvad ser vi på billedet?

IA:-Det ved jeg ikke.

Anklager:-Hvad laver du med armen?

IA:-Det er helt normalt. Sådan er jeg! Når jeg snakker, bruger jeg arme og ben.

Anklager:-Så hverken du eller Omar stikker en finger i vejret?

 

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

Her lyder der protester fra forsvarer Juul Erichsen, hvilket får anklageren til at spørge, om forsvaret bestrider, at der stikker en finger i vejret.

 

IA:-Jeg ved, at jeg er muslim. Fingeren skal holdes i et stykke tid, ikke bare sådan der.

 

Her begynder IA at remse op på arabisk.

 

Anklager:-Hvad er det et symbol på?

IA:-Man siger shahada(den islamiske trosbekendelse). Men det har slet ikke noget med mig at gøre.

 

På dette tidspunkt foreslår retsformanden frokostpause. Spørgsmålet til, om forsvaret er enige i, at IA laver et håndtegn sammen med Omar, vil retten vende tilbage til.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…