Regeringens farve har stor betydning

I lidt over et år har Venstre siddet ved roret. Et år med markante resultater, der konkret gavner den danske befolkning og det erhvervsliv, vi alle skal leve af.

 

Regeringen har indført et kontanthjælpsloft. Ikke for at komme efter dårligt stillede i samfundet, som nogen ynder at fremstille det. Men fordi det skal kunne betale sig at stå tidligt op om morgenen og gå på arbejde.

 

Det nye kontanthjælpsloft øger beskæftigelsen og vil bidrage til at frigøre mange arbejdsdygtige borgere fra en fastlåst situation på offentlige ydelser. Specielt i en tid, hvor der igen er rift om arbejdskraft rundt i landet. Det er et stort paradoks, at mere end 100.000 østeuropæere arbejder i Danmark, mens et tilsvarende antal arbejdsmarkedsparate danskere er henvist til offentligt forsørgelse. Det koster os dyrt – både økonomisk og menneskeligt. Det vil kontanthjælpsreformen bidrage til at løse, specielt hvis det lykkes regeringen at komme igennem med de i 2025-planen foreslåede skattelettelser på lave indkomster.

 

Jeg er meget tilfreds med regeringens skatte- og byrdestop, der værner borgere og virksomheder mod de skatte- og afgiftsstigninger, der nyder fremme under røde regeringer. Dertil kommer, at vi i 2016 sænker en række afgifter, så det bliver billigere at være dansker og lettere at drive virksomhed. Det er forudsætningen for fortsat god kernevelfærd på lang sigt.

 

Det skal også fremhæves, at det er lykkedes regeringen at bringe asyltilstrømningen ned på det laveste niveau i 5 år. Vi har indført en stram udlændingepolitik og gjort det mindre økonomisk attraktivt at komme til Danmark. Mette F og de røde partier, er af en anden holdning. De vil med deres økonomiske gavebod bringe Danmark tilbage som en asylmagnet.

 

Endelig vil jeg fremhæve den vellykkede udflytning af statslige arbejdspladser samt landbrugspakken som resultater, der sikrer et Danmark i bedre balance og bringer vores land fremad. Om kort tid kan vi vedtage en ny planlov, der sikre bedre og friere rammer for lokal aktivitet og virkelyst overalt i landet.

 

Det betyder altså noget, hvilken farve regeringen har. I de kommende uger skal vi have landet en bred 2025-aftale, der med afsæt i regeringens udspil gør Danmark stærkere, rigere og tryggere i de kommende år. Vi skal nemlig passe godt på Danmark i en utryg verden med hård global konkurrence.

 

Kristian Pihl Lorentzen MF, transportordfører for Venstre og medlem af Folketingets Præsidium

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…