Regeringen under hårdt pres for stærkere grænsekontrol – nu strømmer masser af kriminelle nordafrikanere til

Tumblr
Udskriv

Regeringen besluttede onsdag at forlænge den midlertidige stikprøvekontrol ved grænsen med 20 dage.

 

Samtidig er regeringen under hårdt politisk pres for at gå længere og indføre en permanent og skærpet grænsekontrol.

 

Dansk Folkeparti og Konservative kræver indførelse af det såkaldte transportøransvar med ID-kontrol efter den svenske model. Det betyder, at alle asylansøgere, der ikke har papirerne i orden, bliver afvist, før de kommer ind i landet.

 

En aktuel meningsmåling viser, at et klart flertal blandt vælgerne ønsker permanent grænsekontrol: 55 procent siger ja, 34 procent siger nej. (Gallup/Berlingske)

 

40 procent af vælgerne ønsker en grænsekontrol, hvor alle tjekkes – sådan som det sker i den svenske model. 34 procent ønsker en stikprøvekontrol.

 

Regeringen risikerer dermed at få store problemer med både støttepartier og vælgere, hvis den ikke strammer kursen.

 

Læs også
Afrikaner gik amok på asylcenter – da politiet nåede frem, blev de udsat for hærværk

Hårdt brug for begrænsning af tilstrømningen

Der er ingen udsigt til, at problemet går over af sig selv. Asylstrømmen til Europa fortsætter med uformindsket styrke, og de danske tal efter indførelsen af stikprøvekontrollen tyder på, at der vil komme virkelig mange hertil i år.

 

Samtidig kommer der stadig flere asylansøgere til Europa fra de nordafrikanske muslimske lande: Marokko, Tunesien, Algeriet. Langt de fleste af disse er ikke reelle flygtninge, de vil bare have et bedre liv med flere penge. Der er allerede i dag store problemer med høj kriminalitet blandt de nordafrikanske migranter.

 

Mange af dem søger mod de nordiske lande, herunder Danmark. Dermed øges behovet for en skrappere grænsekontrol, der kan begrænse tilstrømningen – det gør den nuværende kontrol nemlig ikke.

 

Formentlig langt over 25.000 til Danmark i år

De danske asyltal svinger en del fra dag. Tager man Udlændingeministeriets tal for den seneste uge (6.-12. januar) ligger gennemsnittet på knap 65 asylansøgere pr. dag.

 

Læs også
Dansk muslim afvist ved belgisk grænse – grotesk, at Danmark ikke selv har burkaforbud

Dette tal er meget højt i betragtning af, at det er vinter. Erfaringen viser, at tallet stiger kraftigt, når vejret bliver bedre.

 

I regeringens seneste skøn tales der om 25.000 asylansøgere for hele 2016. Regner man alene ud fra de aktuelle vintertal, vil de på årsbasis blive til cirka 23.000.

 

Det vil sige, at det reelle tal for hele året formentlig bliver langt over de 25.000 – med mindre der gennemføres en strammere grænsekontrol.

 

Strømmen til Europa er uformindsket

I Grækenland, som er asylansøgernes vigtigste indfaldsvej til Europa, strømmer det i øjeblikket ind med uformindsket styrke trods dårligt vejr. Det understreger, at man skal regne med et meget stort antal, når vejret bliver lidt lunere.

 

Den græske viceminister for indvandring, Ioannis Mouzalas, siger, at der for tiden kommer flere end 4.000 om dagen fra Tyrkiet. Han anklager Tyrkiet for ikke at gøre nok for at bremse dem. (n-tv, ANA-MPA)

Læs også
Danmark og andre EU-lande kommer nu med historisk forslag, der baner vejen for permanent national grænsekontrol

 

Et stort antal kriminelle

Mouzalas understreger også, at der nu kommer et stort antal fra de nordafrikanske lande. Han nævner specielt Tunesien og Algeriet, men der kommer også mange fra Marokko.

 

Den græske minister bekræfter, at de normalt ikke vil være rigtige flygtninge, men migranter, der ønsker højere velstand. Mange af dem giver sig ud for syriske flygtninge.

 

Der har været stor opmærksomhed omkring nordafrikanere fra Tunesien, Marokko og Algeriet i forbindelse med sexoverfaldene i Køln, hvor de havde en dominerende rolle. I det hele taget viser de tyske tal, at migranter fra disse lande har en tårnhøj kriminalitet sammenlignet med andre grupper.

 

4 ud af 10 nordafrikanske migranter i Tyskland er registreret som kriminelle!

 

”Selvfølgelig rejser vi for pengenes skyld”

Hvis mange fra de lande kommer til Danmark, sådan som de ønsker, får det danske politi og de danske politikere virkelig noget at se til. Og det danske samfund bliver belastet yderligere.

 

Nogle af nordafrikanerne bliver fanget af den tyske kontrol ved grænsen til Østrig. Tyskland har nemlig skærpet sin kontrol, efter at både Sverige og Danmark har gjort det. Men mange af nordafrikanerne vil slippe igennem den tyske kontrol, der ligesom den danske kun er en stikprøvekontrol.

 

Ekstra Bladet har haft en journalist i området ved den tysk-østrigske grænse. Han beskriver de problemer, der tårner sig op, og citerer en 19-årig marokkaner for at sige: ”Selvfølgelig, mand, selvfølgelig rejser vi for pengenes skyld”.

 

Danmark får ikke bare flere asylansøgere. Vi får flere falske asylansøgere. Og vi får flere kriminelle falske asylansøgere.

 

Danmark sejles agterud

Danmark er faktisk ved at blive kørt agterud, når det gælder diskussion om disse meget påtrængende spørgsmål.

 

Noget af debatten kører ligefrem i bakgear. I går kom der således et avisindlæg fra 10 lokalpolitikere fra Venstre, der var helt ude af trit med den dramatiske virkelighed, vi oplever.

 

Men regeringen vil komme under hårdt pres for at stramme kursen.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ