Odense byråd skulle tage stilling til, om ansatte i kommunen altid skal give hånd – det afslørede en skræmmende holdning hos den radikale rådmand

Det skabte en del debat, da rådmanden for Børn- og Unge i Odense Kommune bestilte en juridisk vurdering af, om kommune kan kræve af sine ansatte, at de giver hånd, for efterfølgende at kassere den.

 

Vurderingen stemte ikke overens med rådmandens egen holdning, derfor blev den stemplet ´duer ikke´.

 

At der overhovedet kan være en sag om noget så elementært, som at give håndtryk, viser at nogle politikere ikke har den fjerneste respekt for, hvordan de bruger borgernes penge, men også at de er helt spejlblanke i forhold til, hvordan islamister arbejder på at tilpasse vestlige samfund til islamiske normer.

 

Debat i Odense byråd

I sidste uge blev håndtrykket så debatteret i Odense byråd, og der blev skabt enighed om, at kommunens ansatte naturligvis giver et håndtryk, som repræsentant for kommunen og hvor det er almindelig praksis. Som for eksempel i en institution hvor de ansatte hilser på forældrene første gang.

 

Debatten i byrådet var præget af denne holdning:

 

Selvfølgelig skal man da give hånd til både mænd og kvinder, men…..

 

Det er når dette “men” sniger sig ind i talestrømmen at man bliver klar over, at man alligevel ikke er enige, selvom man er enige om, at man da selvfølgelig skal give hånd.

 

For med “men” ved man at der nu kommer endeløse bortforklaringer og forståelser, som for at sige det rent ud, er ret kvalmende at lytte til.

 

De radikale sagde under debatten

Det værste, men også mest sigende for den kulturkamp vi står i, kom fra den radikal rådmand, Susanne Crawley Larsen:

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

“For mig betyder det ikke noget, hvordan man hilser, det vigtigste er at man hilser, på sin egen måde.”

 

Denne sætning er fatal på flere måder, den første del hvor det ikke betyder noget for mig, indebærer, at når jeg er ligeglad, så er det i virkeligheden ligegyldigt og ikke vigtigt.

 

Hvilket så afslører, at man intet overhovedet har forstået af det principielle i, at en offentlig ansat bør følge almindelige normer og regler og i øvrigt heller ikke interesserer sig for det.

 

Yderligere er der det principielle i, at man lader sin religion være hjemme, fordi man er repræsentant for en offentlig institution.

 

Den anden del af sætningen er lige så slem, for den indebærer at man overhovedet ikke kan se det skæve i, at en mand kun vil give hånd til mænd og ikke til kvinder. Rent ligestillingsmæssigt en ren brøler.

 

Denne form for debat opstår hver eneste gang, der er en såkaldt lille sag, som indebærer noget, hvor man skal tage særhensyn til islam. Straks opstår “jeg er ligeglad” holdningen og alle forståelserne.

 

Læs også
Nu er vi ved at få ‘muslimsk politi’ i Danmark – politikerne fatter ikke rækkevidden

Den farlige ligegladhed

For blot at liste nogle få:

Jeg er ligeglad med, om kødet er halal slagtet, det smager lige så godt.

Jeg er ligeglad med, at en ansat bærer hijab.

Jeg er ligeglad med, at muslimske kvinder skal have svømmehallen alene.

 

Fælles for alt dette er, at det slet ikke handler om de små, i nogens øjne ligegyldige sager, det handler om det hele i en samlet pakke. For hver eneste gang, man siger, jeg er ligeglad, sælger man ud af dansk kultur, værdier og normer, og accepterer islams regler i stedet for. Endemålet for dette er sharialoven eller islam uden filter, det samme islam mange muslimer rent faktisk flygter væk fra.

 

Som samfund svigter vi ikke alene vores egen kultur, vi svigter især også muslimske kvinder, der ofte er underlagt massiv social kontrol og som ikke har en jordisk chance for at bryde ud, medmindre vi hjælper dem. Og det gør vi på ingen måde, ved at mene at det hele er ligegyldigt.

 

Så i virkeligheden er den lille, ubetydelige sag om en manglende håndtryk på en skole i Odense, en meget stor sag, fordi den sætter kulturkampen på spidsen. Vores danske kultur er under pres fra islamiske særregler, men i højere grad er den under pres fra ignorante, ligeglade folk med forståelsesforstoppelse.

 

Læs også
Lille dreng på bare 16 måneder måtte ikke komme med sin mor i svømmehal, fordi han kunne sexkrænke muslimske kvinder …

Pernille Bendixen er MF og medlem af Odense Byråd for Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…