Kristian Thulesen Dahl: Dansk Folkeparti betaler 200.000 kroner tilbage til EU

Foto: Carsten Lundager

Nyhedsbrev fra formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl– mandag den 17. oktober 2016

 

MELD – ja – en rodebutik

 

Henover weekenden har der endnu engang været stillet spørgsmålstegn ved den måde, hvorpå den europæiske politiske gruppering MELD, som Dansk Folkeparti har været en del af, har anvendt EU-midler.

 

I forbindelse med Dansk Folkepartis sommergruppemøder i 2014 og 2015 har der været indlagt dele med særligt fokus på EU, hvor DF’s medlemmer af Europa-Parlamentet har redegjort for den politiske situation, og der har været debat og drøftelse af EU-politiske spørgsmål. Med blandt andet Europa-Parlamentsvalg i 2014 og folkeafstemning om retsforbeholdet i 2015 har der været rigeligt at diskutere.

 

I den forbindelse har DF’s gruppe i Europa-Parlamentet søgt – og fået – tilskud på ca. 100.000 kr. hvert af de to år af MELD.

 

Nu stilles der så spørgsmålstegn ved, om pengene fra MELD er udbetalt efter reglerne. Det går jeg naturligvis ud fra, at de er. Men forløbet viser rod. Det rigtige program er ikke sendt med til Europa-Parlamentet, og folk svarer forvirret på, om de har deltaget i en MELD-konference eller ej. Det dur selvfølgelig ikke. Derfor støtter jeg naturligvis, at DF’s nye gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, tager kontakt til Europa-Parlamentets administration med henblik på at få bragt tingene i orden.

 

Alle må have en forventning om, at der nu endeligt ryddes op i den rodebutik, som MELD tilsyneladende har været.

 

Og som jeg også tidligere har sagt: Penge, der måtte være kommet DF i Danmark til gavn, men hvor vurderingen er, at vi ikke måtte have draget gavn heraf, betales tilbage. Uanset om vi i den konkrete sag måtte have en anden vurdering. Tvivlen vil gøre, at vi betaler tilbage. Så kan vi efterfølgende tage debatten om, hvorvidt DF er blevet hårdere vurderet end andre i forhold til, hvad man kan bruge midler fra EU til europæiske partier til.

 

Det betyder derfor også, at de ca. 200.000 kr. fra MELD til DF’s sommergruppemøder i 2014 og 2015 betales tilbage.

 

Der er mange, der hver dag kæmper en kamp for Dansk Folkeparti og vores holdninger. Disse mange gode mennesker må have en berettiget forventning om, at vi får bragt orden i disse ting. Dette, vil jeg arbejde benhårdt for at sikre, sker.

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…