En mand blev snydt, så vandet drev, af udspekulerede svindlere ved motorvejen – politiet efterlyser mørkhudet mand og kvinde

Colourbox

Onsdag middag kom en 65-årig mand fra Randers kørende på tilkørslen til motorvejen ved Randers. Her så han en mand stå ved siden af en stor sort Mercedes. Manden gav tegn til ham om at standse i vejkanten.

 

Randers-borgeren holdt så ind, men det skulle han komme til at fortryde bitterligt.

 

Den fremmede forklarede ham, at hans kreditkort ikke virkede, og han bad derfor om at låne 2.000 kr.

 

Manden fra Randers gik med til at låne ham de 2.000 kr. Den fremmede gav ham til gengæld to ringe i pant, der angiveligt var af guld. Han fremviste også et visitkort, hvor han kaldte sig direktør.

 

Så kørte randrusianeren efter Mercedes’en til en hævekortautomat i Vorup. Her hævede han pengene og gav dem til direktøren.

 

De aftalte, at direktøren skulle ringe til den gavmilde udlåner omkring tilbagebetalingen af pengene. Men Randers-borgeren fik aldrig nogen oplysninger på direktøren ud over det, der stod på visitkortet.

 

I Mercedes’en sad i øvrigt en kvinde og en ung mand.

 

Tilbage står nu manden fra Randers med en manko på 2.000 kr. og et visitkort, som han ikke kan bruge til noget som helst.

 

Visitkortet har givetvis været falsk. Guldringene har været falske. Direktør-titlen har været falsk. Hele historien har været falsk fra ende til anden. Og Mercedes’en kan meget vel være stjålet.

 

Den hjælpsomme mand blev snydt så vandet drev. Men man kan vel nok sige, at han selv bad om det.

 

Læs også
Video fra Sverige: Muslimske piger tvinges til at gå ind bagerst i bussen, drengene skal have de forreste pladser

Politirapporten fra Østjyllands Politi rummer følgende signalementer af ”direktøren” og den ledsagende kvinde:

 

Manden: Udlænding, 55-60 år, 170 cm, almindelig af bygning, brun i huden, sort hår, talte tysk.

 

Kvinden: Udlænding, 45 år, almindelig af bygning, brun i huden, tildækket med hvidt tørklæde.

 

Samme nummer blev lavet få dage før

Så sent som i mandags fandt et lignende svindelnummer sted på Randers-kanten, nærmere bestemt vejen mellem Hadsten og Randers.

 

Denne gang var offeret en kvinde. Hun blev vinket ind til siden af to mænd, der kørte i en Mercedes med tysk indregistrering – denne gang var den dog sølvgrå.

 

Den ene mand gav kvinden sit visitkort, og hun fik den samme fine forklaring om, at hans kreditkort ikke virkede. Kunne hun låne ham penge til benzin?

Læs også
SIDSTE NYT: Den formodede gerningsmand til terrorangreb på seks franske soldater er blevet skudt i sin mørke BMW og anholdt

 

Han gav hende en iPhone og nogle guldringe som pant.

 

Kvinden plumsede i med samlede ben. De kørte så til Randers Storcenter i de to biler, så hun kunne hæve pengene. Men hun kom i tanke om, at hun havde 1.500 kr. på sig i kontanter. Dem gav hun rask væk til manden!

 

Straks skyndte han sig over til hendes bil og snuppede iPhonen tilbage. Smykkerne var han vist ligeglad med, de har med stor sandsynlighed været falske.

 

Østjyllands Politi gav følgende signalement af manden, der førte ordet over for kvinden:

 

Mellemøstlig af udseende, 30 år, 170 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår langt på toppen, skægstubbe, engelsktalende. Iført hvid skjorte, koksgrå habitbukser, cognacfarvede lædersko, flot ur med læderrem.

 

Denne mand har så et ganske særligt kendetegn: Begge hans fortænder er knækkede.

Læs også
Skandale: 50 familier i indvandrerghettoen Tingbjerg modtager hver for 600.000 kroner i sociale ydelser om året

 

 

Vejenes ’venligboere’

Tilsyneladende er det ikke de samme personer, der har lavet de to svindelnumre. Men de to forbrydelser ligner i den grad hinanden, de foregik begge i Randers-området med få dages mellemrum, og der er klare lighedspunkter i svindlernes udseende. Så meget kunne tyde på, at der er en direkte forbindelse.

 

Desværre synes der også at være en lighed mellem de to danske ofre: I deres smukke trang til at hjælpe har de været usædvanligt naive.

 

Man kunne næsten fristes til at kalde dem vejenes ’venligboere’ …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…