Terroristen fra Nice: Også blandt muslimer, der ikke er Koran-tro fundamentalister, findes et stærkt had til de vestlige samfund

Islamisk Stat har taget skylden for terrorangrebet i Nice torsdag aften.

 

Det betyder ikke nødvendigvis, at det er Islamisk Stat, der står bag massakren. Organisationen har i andre tilfælde taget ”æren” for terror, som den formentlig ikke har været direkte involveret i.

 

Foreløbig foreligger der ikke oplysninger, som kan dokumentere en forbindelse mellem Mohamed Lahouaiej Bouhlel, der stod bag blodbadet, og Islamisk Stat. De franske myndigheder har meddelt, at han ikke har figureret på deres lister over radikaliserede muslimer.

 

Det vides heller ikke endnu, om han har været alene om sin skændige handling, eller om andre har bistået ham. Tre personer er blevet anholdt, så politiet har åbenbart flere i kikkerten.

 

Frem for alt er der stadig usikkerhed om motivet til, at Bouhlel kørte sin lastbil ind i menneskemængden og dræbte mindst 84 mennesker.

 

En hadefuld, men ikke hellig terrorist

Folk med et vist kendskab til Bouhlel fremstiller ham som en ondskabsfuld og voldelig type. Men ingen har opfattet ham som en islamist, der levede efter Koranens anvisninger. Han kom tilsyneladende ikke i moskeer, han drak spiritus og tog stoffer, han gik op i kvinder – sådan lyder skudsmålet.

 

Alligevel begik han altså en terrorhandling, som viste et enormt had til Frankrig og franskmænd.

 

Han signalerede meget tydeligt dette had ved at gennemføre angrebet på Bastille-dagen, Frankrigs nationaldag. Han ville ramme Frankrig som nation. Og han ville sprede mest mulig død og rædsel blandt civile borgere.

 

Han var ikke en gal mand, der handlede efter en pludselig indskydelse. Han var en terrorist, der planlagde sin aktion – lastbilen blev lejet tre dage i forvejen.

 

Selve metoden med at bruge en bil til at slagte uskyldige mennesker flugter også med de opfordringer til terror, som er kommet fra Islamisk Stat. https://denkorteavis.dk/2016/terroren-i-nice/

Læs også
Islam har gjort de politisk korrekte positive over for religion – selv i det verdslige Frankrig

 

 

Mere muslimer end franskmænd

Dette frygtelige terrorangreb blev altså gennemført af en mand, der ikke var kendt for at gå op i Koranens regler. Det gør det kun mere foruroligende. For det viser det had til det vestlige samfund, som også trives i en bredere kreds af muslimer – uden for de hellige fundamentalisters rækker.

 

Bouhlel bar tilsyneladende på et sådant had mod det franske samfund, og han nærede et stærkt ønske om at gøre sine ikke-muslimske medborgere fortræd. Ellers havde han jo aldrig gjort noget så modbydeligt.

 

Vi ved, at en del ikke-fundamentalistiske muslimer har støttet eller ligefrem tiljublet andre terrorhandlinger, for eksempel angrebet på Charlie Hebdo.

 

Selv om de ikke er særlig religiøse i traditionel forstand, identificerer de sig alligevel stærkt med islam og det muslimske fællesskab. De føler sig meget mere som muslimer end som franskmænd, danskere osv.

 

Denne fjendtlighed mod Vesten trives i de lande, de kommer fra. Og hos mange bliver den forstærket af, at de klarer sig dårligt i de nye samfund, fordi de har ringe forudsætninger for at begå sig.

Læs også
Til minde om Geoffrey Cain bringer vi hans beretning fra terrorangrebet på Krudttønden

 

Radikaliseret på rekordtid

Dette kan være forklaringen på, at Mohamed Lahouaiej Bouhlel pludselig kunne gå fra at være en person, som ingen forbandt med radikalisme og terrorisme, til en terrorist af den værste slags.

 

Han havde aggressionerne. Derfor skulle der ikke megen gnist til at gøre ham til terrorist. Vi har før set muslimer, der på rekordtid er blevet radikale islamister, fordi de havde aggressionerne i forvejen.

 

Ja, måske nåede Bouhlel ikke engang at blive særlig bevidst islamist. Men han ville ramme Frankrig og franskmændene – og Vesten.

 

Den massive muslimske indvandring til Frankrig fra især de arabiske lande har skabt enorme parallelsamfund, hvor der trives megen fremmedgørelse og fjendtlighed over for det omgivende samfund.

 

Borgerkrig

Naturligvis er et langt fra alle muslimer, der har denne fjendtlighed. Men den findes mange steder, og den antager stadig mere radikale former. Der er desværre god grund til at frygte, at der vil komme mange nye terrorangreb i Frankrig.

Læs også
Macrons stærkt omstridte livvagt, Benalla, er nu fængslet for dokumentfalsk

 

Dette kan udløse væbnede modreaktioner fra den ekstreme højrefløj. Patrick Calvar, der er chef for den franske efterretningstjeneste DGSI, har allerede inden Nice advaret om denne fare blandt andet over for parlamentsmedlemmer.

 

”Der vil komme en konfrontation mellem det ekstreme højre og den muslimske verden. Vi er på kanten af en borgerkrig. ” Andre røster ser den samme fare for borgerkrigslignende tilstande. https://denkorteavis.dk/2016/franske-sikkerhedsmyndigheder-frygter-borgerkrig/

 

Konfrontationerne breder sig

Den muslimske masseindvandring er kommet helt ud af kontrol i en række europæiske lande, ikke mindst Frankrig. Konsekvenserne kan blive meget vidtrækkende. Alligevel bliver de ansvarlige politikere ved med at tale, som om hver terrorhandling var en hændelse, der ikke må gentage sig.

 

Men når man fører en udlændingepolitik, der skaber stadig større spændinger i et samfund, bør man ikke undre sig over, at konfrontationerne breder sig – også væbnede konfrontationer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…