Midt i en dansk provinsby kom politiet i mindretal og måtte lade en gruppe unge voldsmænd overtage magten

Google Maps

Natten til lørdag huserede en gruppe unge i Haderslev. På et tidspunkt optrådte de stærkt aggressivt over for to betjente. Men betjentene var for få til at tage konfrontationen, så de måtte lade dem gå. De unge voldsmænd overtog magten.

 

Efter alt at dømme er det den samme gruppe, der har skabt uro i byen de sidste fire til seks weekender.

 

Vagtchef ved politiet, Anders Hansen, siger:

 

”Vi har haft en del problemer med en gruppe unge mennesker i byen. Jeg vil jo helst ikke sige, at det er en bande, men det er i hvert fald en gruppe unge mænd, der gerne vil manifestere sig.” (jv.dk)

 

Ifølge vagtchefen består gruppen af både anden generations indvandrere og etniske danskere – han oplyser ikke noget om blandingsforholdet.

 

Terroriserede byen

Der var flere episoder med de unge mænd natten til lørdag.

 

Omkring kl. 1 blev to af dem på 19 år skrevet op for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi de tissede på Nørregade.

 

Lidt senere henvendte to unge mænd sig til politiet og fortalte, at de var blevet overfaldet af en gruppe unge. Politiet har en stærk formodning om, at det drejer sig om den samme gruppe.

 

Som vagtchefen siger: ”Så mange grupperinger er der heller ikke i Haderslev.” (jv.dk)

 

Og de unge ballademagere var slet ikke færdige endnu. Kl. 2.30 var der igen nogle mennesker, der blev overfaldet af 10-12-15 unge, da de var ved at praje en taxa. Den ene af de overfaldne har formentlig brækket en finger.

 

Lidt senere igen fortsatte de unge med at terrorisere byens borgere ved at smide adskillige kæmpe kanonslag på gaden.

 

Alt tyder på, at der er tale om de samme unge – utilpassede unge, der ikke alle er inden for pædagogisk rækkevidde, som vagtchef Anders Hansen udtrykker det.

 

Voldsmændene tog magten

Cirka en time senere gik det så helt galt, da gruppen på 10-15 unge omringede to betjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der var i gang med andet politiarbejde.

 

Anders Hansen: ”De begynder at blive ret aggressive og nærgående. Den ene bliver tiltalt for fornærmelig tiltale mod en betjent, men herefter vælger kollegerne – ganske klogelig, hvis du spørger mig, at sige: ’Fint nok, der er ikke mere at gøre her lige nu,’ og så fik de unge mænd lov at gå videre lige der.”

 

”Fint nok”?

 

Vagtchefen oplyser, at de øvrige patruljer var optaget af andre opgaver, så man kunne ikke tilkalde forstærkning. Der var derfor mindst ti ballademagere mod to betjente.

 

Resultatet var, at politiet i denne situation opgav at opretholde lov og orden. De unge voldsmænd overtog magten, og de kunne fortsætte med deres aggressive og voldelige optræden, som det passede dem.

 

Meget står på spil for det danske samfund

Dette er fuldstændig uholdbart. Man kan ikke bebrejde de to betjente, der blev omringet, at de var nødt til at undgå en direkte konfrontation med de mange unge, som de med sikkerhed ville tabe.

 

Men det er stærkt problematisk at disse voldelige typer reelt kan overtage de centrale dele af en dansk provinsby sådan en fredag aften og te sig som vanvittige.

 

Og der er noget helt galt, når de tilsyneladende har kunnet terrorisere byens borgere igennem de sidste fire til seks weekender uden at blive bremset.

 

Det er meget utrygt for andre mennesker, og det er stærkt krænkende for retsbevidstheden.

 

Politiet efterforsker nu sagen og vil blandt andet studere videoovervågning.

 

Hvis politiet ikke er i stand til at sætte den slags grupper på plads og sikre lov og orden, er der grund til at frygte, at nogle borgere griber til selvtægt. Ikke bare i Haderslev. Det ville være en uhyggelig udvikling.

 

Meget står på spil for det danske samfund, når det bliver udfordret af den slags unge og deres voldskultur.

 

http://www.jv.dk/artikel/2380328:Regionalt–Politi-i-undertal–Maatte-lade-ballademagere-gaa

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…