Her kan danskerne slet ikke være med: Flygtningene scorer førtidspensionerne

Arkivfoto: Steen Raaschou
Udskriv

I forhold til deres andel af befolkningen er ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere stærkt overrepræsenterede, når det gælder tildelingen af de førtidspensioner, som danskere har meget svært ved at opnå.

 

Ifølge Ankestyrelsen er det i gruppen ikke-vestlige indvandrere kun flygtninge, der opnår førtidspension i Danmark.

 

I aldersgruppen 16-64 årige udgør ikke-vestlige indvandrere blot syv procent, men med de 31.116 ikke-vestlige indvandrere, der ifølge Danmarks Statistik 2014 modtog fortidspension, udgør de ikke desto mindre 14 procent af samtlige 222.834 førtidspensionister i 2014.

 

Der er altså her tale om en overrepræsentation på 100 procent.

 

Ikke-vestlige indvandrere får over en femtedel af al kontanthjælp

På kontanthjælpsområdet er overrepræsentationen af ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere endnu mere udtalt.

 

I Danmark var der i 2014 ifølge Danmarks Statistik ialt 90.689 kontanthjælpsmodtagere i alderen 16-64 år, og af dem var de 22.495 ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere

Læs også
To unge mænd med mellemøstligt udseende gik til angreb på en af politiets fotovogne med brosten

 

Det var således til, at 24,8 procent af al kontanthjælp, der blev udbetalt i 2014, gik til de ikke-vestlige indvandrere, der som nævnt i alderen 16-64 år udgør syv procent.

 

Alt i alt var 1.094.253 personer i gruppen 16-64 årige inklusive modtagere af SU i 2014 ifølge Danmarks Statistik på fuld offentlig forsørgelse

 

Af dem udgjorde ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere 12,2 procent eller ialt 133.224 personer. Altså igen et pænt stykke over deres andel på syv procent af befolkningen i gruppen 16-64 årige.

 

De samme forhold gør sig gældende på det kriminelle område

Det er ikke kun, når det gælder passiv fuldtidsforsørgelse på det offentliges regning, at indvandrere fra ikke-vestlige lande og deres efterkommere, er stærkt overrepræsenterede i forhold til deres antal.

 

Læs også
To unge mænd kom fredeligt gående – så blev de passet op af tre indvandrere, der tæskede dem og tvang dem til at udlevere deres bankkoder

Det gælder også på det kriminelle område, hvor aktiviteten i forhold til deres antal er overvældende.

 

Ifølge Danmarks Statistik blev ialt 126.005 mænd i alderen 15-79 år kendt skyldige i kriminalitet i 2014, og blandt dem var de 18.174 indvandrere og deres efterkommere fra ikke-vestlige lande.

 

Det svarer til 14,4 procent. Det er næsten en fordobling i forhold til deres totale andel af befolkningen på 7,5 procent bestående af mænd, kvinder og børn.

 

Det måske eneste område, hvor indvandrere og deres efterkommere fra ikke-vestlige lande ikke er overrepræsenterede på, er arbejdsmarkedet. Her er der til gengæld en stor underrepræsentation.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ