Lækre vine til sommerfest

Mon ikke temperaturerne, der angiver, at vi snart er 6 måneder inde i 2016, har bidt sig så meget fast, at vi kan begynde at tale om sommer. Hvis ikke, må man undre sig over udtrykket ”den globale overophedning”, for det har vi hidtil ikke mærket meget til på vore breddegrader.

 

Til gengæld kan vi så glæde os over alle de gode kup, vi kan foretage på vinhylderne. Vinimportørerne gør i den forbindelse, hvad de kan, for at give os gode kvalitetsoplevelser til priser, som udlandet ser med misundelse på.

 

Boblevin

 

Sensi Vigne E Vini, 18 K Gold Brut Rosé, Lamporecchio, Toscana, Italien – Kampagnepris 110 kr. hos købmandskæden Meny.

 

Denne mousserende vin er fremstillet på Pinot Noir druer på Massimo Sensis familievingård, der har været i gang siden 1890. Kvalitet er nøgleordet, hvad enten der er tale om den gode hverdagsvin, Supertoscaneren eller denne sprudlende, tørre Spumante. En herlig prikkende velkomstdrik.

 

Importør: GobiVin, Hvidovre.

 

Hvidvin

 

Bodega Señorio de Rubios, 2015 Condado do Tea Blanco, Rias Baixas DO, Galicien, Spanien – Normalpris 139 kr. – Tilbudspris 99 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Den friske, krydrede og frugtfyldte vin fra Nordvestspanien vis a vis Portugal er stukket sammen af druetyperne Treixandura, Albariño, Laureiro, Torontés og Godello og holder en behagelig alkoholprocent på 12. En særdeles drikkelig vin.

 

Læs også
Vejret slår kolbøtter, men vinen er stabil

Importør: D’Wine, Aalborg.

 

Schubert Wines, 2013 Sauvignon Blanc, Hawkes Bay, Martinborough, New Zealand – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 99 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er et projekt mellem Schubert Wines og de lokale vinbønder, hvor formålet er at vise et produkt frem, som viser New Zealandsk vinkunst, når den er bedst. Selv den mest kræsne må overgive sig, for det her er blandt de bedste Sauvignon Blanc’er, som markedet byder på i dag. Den bør alle prøve sammen med fjordrejerne.

 

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers.

 

Soho Wine, 2015 Sauvignon Blanc, White Selection, Marlborough, New Zealand – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 100 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Tag nye vinøse udfordringer op

Vinen er fuld af ungdom og udsender en herlig duft og smag af lime og appelsin. Den er lavet af den meriterede vinmager Dave Clouston, der har taget druenavnet Sauvignon, som betyder vild på fransk, helt bogstaveligt. Smagsløgene bliver vilde, når vinen rammer dem.

 

Importør: Vinslottet, Greve.

 

Bodega Pulenta Wines, 2015 La Flor, Luján de Cuyo, Mendoza, Argentina – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 99 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Ligesom de forrige vine er denne også fremstillet på 100 pct. ren Sauvignon Blanc druer, og hvis man vil lave lidt sjov med sine gæster, så serverer man én fra Argentina og én fra New Zealand, uden at man kan se etiketten. Det vil give et ekstra pift til festen, og det er vel egentlig det, det drejer sig om, når man serverer et supergodt glas.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Læs også
Tusindvis af bobler til nytårsfesterne

Weingut Pfannebecker, 2015 Werkstoff, Pleddersheim, Rheinhessen, Tyskland – Normalpris 90 kr. –Tilbudspris 80 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Der drikkes alt for lidt tysk vin i Danmark. De røde er gennemgående lidt lala, mens de hvide kan have verdensklasse. Den aktuelle ligger i den øverste tredjedel og består af en blanding af Riesling og Sauvignon Blanc i forholdet 70-30. Den er sprød, tørstslukkende og frisk og kan anbefales til en torske- eller rødspættecarpatio.

 

Importør: Vinova, Horsens.

 

Rosévin

 

Cooperative de L’Estandon, 2015 Domaine l’Eouvière, Vin de Pays du Var IGP, Provence, Frankrig – Normalpris 79,95 kr. – Tilbudspris 49,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Domaine l’Eouvière laver sine vine under eget navn i samarbejde med Frankrigs største cooperativ L’Estandon med 129 deltagere. Det gælder også denne laksefarvede rosévin, som er produceret på druetyperne Merlot (50%), Grenache (25%) og Syrah (25%). I næsen fås delikat duft af jordbær og fersken, og den friske frugtrigdom gør den til en perfekt match til seafood.

Læs også
Julens lækreste rødvine

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Rødvin

 

Societa Agricola Rocca di Castagnoli, 2013 Chianti Classico DOCG, Gaiolo in Chianti, Italien – Normalpris 159,95 kr. – Tilbudspris 129,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Mange vindrikkere lidt oppe i årene har fået deres første vinoplevelse fra en halvanden liters bastflaske med vin fra Chianti-regionen i Toscana. Kvaliteten dengang var så som så og helt anderledes end den høje kvalitet, vi oplever i dag. Nu fortæller et symbol med en sort hane, at vinen indeholder mindst 80 pct. Sangiovese, mens der kan være tilføjet 20 % lokale eller internationale druetyper. Denne udgave fra 2013 er flot.

 

Importør: Vinmonopolet, Silkeborg.

 

Læs også
Adam fra Paradisets have i Alsace

Guardian Peak Wines, 2013 Shiraz, Stellenbosch, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 129,95 kr. – Tilbudspris 64,95 kr.

 

Halv pris for en vin i denne klasse er et scoop, og prissættelsen skyldes, at importøren holder flytteudsalg, idet lageret flytter fra Skovlunde til Brøndby. Vingården i Sydafrika er søster til det legendariske Rust in Vrede, som år efter år høster høje internationale lovord. Det fortjener 2013 Shiraz også.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Flagstone Winery, 2014 Grill House, Somerset West, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 119,95 kr. – Tilbudspris 75 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er sat sammen af Shiraz og Pinotage druer – begge kloner af sydafrikansk oprindelse – og produceret udelukkende til brug i forbindelse med grillet kød. Shiraz’en giver blød krydret frugt, mens Pinotage’n tilfører fyldig bærintensitet til vinen. Drik den til grillede spareribs – for eksempel!

 

Importør: Andrup Vine, Esbjerg.

 

Rutini Wines, 2014 Trumpeter, Coquimbito, Maipo, Mendoza, Argentina – Normalpris 99,75 kr. – Tilbudspris 150 kr. for køb af 2 flasker.

 

Man føler historiens vingesus, når der hældes i glasset af grundlæggeren Don Felipe Rutinis arv fra 1885. Hans efterkommere lever stadig op til Mendoza-pionerens grundholdning, at kun hårdt arbejde skaber kvalitet. Trumpeter-vinen er fremstillet på Cabernet Sauvignon, der er høstet på stokke, som gror ved Andesbjergenes fod. God ledsager til pastaretter.

 

Importør: Skjold Burne, Brøndby.

 

Cantine del Borgo Reale, 2013 Black in Black, Puglia IGT, Apulien, Italien – Normalpris 84,95 kr. – Tilbudspris 100 kr. for 2 flasker i Kvickly.

 

Vinen er fremstillet på Primitivo druer og giver som deres fætter, Zinfandel druen, en behagelig smag af rosiner og figner. Farven er intens rød med sorte skygger, og for at få størst udbytte til smagsløgene, kan det anbefales at hælde vinen på karaffel 2 timer, før den drikkes. Så får man et rigtig godt glas.

 

Importør: Coop, Albertslund.

 

Darling Cellars, 2013 Smaak, Darling, Western Coast, Sydafrika – Kampagnetilbud 69,95 kr. hos udvalgte Meny og Spar butikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinhuset ligger halvanden times tid nordvest for Cape Town og er kendt for sine avantgardistiske tiltag. Dette gælder også Smaak, som oversat fra hollandsk betyder smag. Ikke færre end 6 druesorter er sat sammen for lave denne velsmagende, meget kraftige vin: Cabernet Sauvignon, Pinotage, Grenache, Mourvèdre, Tannat og Shiraz. Kan med fornøjelse drikkes til sommerbuk.

 

Importør: Amka, Randers.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…