Kvindebevægelsen skulle skamme sig

Min mor var ung i 1950’erne i en tid, hvor langt de fleste kvinder var hjemmegående husmødre. Hvor de økonomisk var totalt afhængige af deres mænd og hvor hun hver dag måtte kæmpe – på grund af sit køn. Kæmpe for frigørelse. Kæmpe for retten til at tage et arbejde og få sig en karriere.

 

Kæmpe for respekt fra mændene. Min mor var en af de kvinder, der tog kampen for at de næste generationer af kvinder – mig, mine døtre og nu også mine børnebørn kan leve et liv som er fuldt ligestillet med mænd. At vi kan blive respekteret som ligeværdige – at vi kan skabe vores eget liv og gøre som vi vil.

 

I løbet af min ungdom og senere mit voksenliv på arbejdsmarkedet, har jeg tit sendt min mor en venlig tanke. Hun måtte kæmpe – men jeg havde det nemmere. Nuvel – der er da stadig sure danske mandschauvinister her og der og i erhvervslivet, men kvinders kamp for lige rettigheder og respekt følte jeg i lang tid var blevet vundet. Det var blevet en selvfølge, at kvinder kunne det samme som mænd hvis de ville og at de dermed fortjente samme respekt.

 

For 20 år siden, havde jeg en god fornemmelse i maven i forhold til hvilken verden mine døtre skulle vokse op i. Udsigten var god: Total ligestilling. Respekt. Gode forhold for barsel og familieliv kombineret med arbejde.

 

Jeg havde ikke dengang troet, at vi lige så stille ville blive slået tilbage til udgangspunktet. Til en virkelighed, hvor kvinder igen ikke bliver respekteret. Hvor nogle ansatte ikke respektere en kvindelig chef. Hvor man ikke giver hånd til en kvinde. Men værre er det når vi bliver antastet og råbt af på gaden eller når vi er i byen. Hvor vi betragtes som et stykke kød. Tidligere på året har der været problemer på Københavns Universitet, hvor kvinder gentagende gange er blevet antastet af unge mellemøstlige mænd på vej hjem fra universitets fredagsbar. De løfter op i deres kjoler, råber at de vil røre ved deres bryster og griber fat i dem. Omkring 10 kvinder er i følge universitetet selv indtil videre blevet ramt.

 

Eksemplet står jo som bekendt ikke alene. I statistikken vokser voldtægt og vold mod kvinder støt år for år. Overgreb i svømmehaller, på festivaler og hvem husker ikke den forfærdelige nytårsaften i Köln, hvor kvinder stod på mål for overgreb og tilråb fra horder af mellemøstlige mænd.

 

I eksemplet fra Københavns Universitet, lød opfordringen til kvinderne, at de ikke skulle bevæge sig rundt alene på campus. Jeg græmmes. Hvor er opfordringen til de unge mænd om at opføre sig ordentligt og krav om at acceptere Danmarks ligestilling?

 

Indvandringen til Danmark har ført en anden kultur med sig. Hvor vi i Danmark for årtier siden har taget opgøret mod et sygeligt kvindesyn, så ser vi desværre, at denne kamp ikke er blevet kæmpet i bl.a. Mellemøsten hvor Islams kvindesyn er skræmmende og under al kritik. Her er normen desværre hos mange mænd, at kvinder ikke kan ligestilles med mænd. Og slet ikke, hvis kvinderne ikke er muslimer. Vi vantro utildækkede kvinder er derimod i deres øjne en slags prostituerede som ikke fortjener respekt, og er til rådighed for mænd til at gøre ved hvad de vil.

 

Den tankegang siver ind i Danmark med indvandringen og derfor oplever vi voldsomme overgreb begået mod kvinder og jeg kan ligeså godt sige med det samme: Pludselig frygter jeg for mine døtre og mine børnebørns fremtid.

 

Samtidig har vi desværre en kvindebevægelse i Danmark, der har lammet sig selv så meget i dens grænseløse imødekommenhed overfor indvandrere og islam, at de ikke kan få sig selv til at føre den absolut nødvendige kritik af denne opførsel. På grund af ekstrem berøringsangst og faren for at blive stemplet som racister er der larmende stilhed. Der er ingen kvindebevægelser, eller deres ledere, der tør sige et kuk om, eller kritisere hvordan disse muslimske mænd ser på, og behandler os danske kvinder. Derfor sker der desværre intet.

 

Frigørelse, ligestilling og respekt for os kvinder bliver alvorligt truet i disse år. Og intet bliver gjort fra kvindebevægelserne. Det er så uhyggeligt og enormt skræmmende.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…