Frankrig i kaos: Man kan kun forstå rækkevidden af den islamiske terror i Nice, hvis man ser på ALLE de angreb, som samtidig ramte franskmænd over hele landet

Facebook

Der skete en lang række kriminelle handlinger i tiden omkring Frankrigs nationaldag, Bastilledagen, den 14. juli. Nedenfor følger en beskrivelse af nogle af disse handlinger, begået 13.-15. juli, som de blev omtalt i medierne.

 

Angreb mod politi og brandvæsen, påsatte brande

 

I Paris blev der brændt mange biler af (Le Parisien: “som sædvanlig”) i løbet af nætterne 13.-14. juli og 14.-15. juli. De østlige forstæder Nanterre og Rueil-Malmaison blev hårdest ramt; især Nanterres to udsatte boligområder (ZUS) Petit-Nanterre og Le Parc. Der brændte 50 biler og adskillige affaldscontainere, politiet blev beskudt med kanonslag, og der blev foretaget 80 anholdelser.

 

I departementet Seine-et-Marne øst for Paris blev der i flere byer (Lognes, Champs-sur-Marne, Noisiel, Torcy, Meaux, Nemours, Souppes-sur-Loing) sat ild til utallige biler og affaldscontainere i løbet af nætterne 13.-14. juli og 14.-15. juli.

 

Den første nat blev der i Lognes kl. 22:40 opstillet tre vejafspærringer, som gerningsmændene satte ild til. Der blev desuden sat ild til biler og affaldscontainere. Politiet gik til modangreb med tåregas, og fire unge blev anholdt. Ud på natten blev der smidt sten mod en bus i Champs-sur-Marne. Omkring kl. 02:30 blev der smidt med kanonslag, og et landede på en altan i et lejlighedskompleks og forårsagede en ildebrand. Branden bredte sig til altanen nedenunder, og beboerne måtte evakueres. Flere steder i byen blev der sat ild til biler. I Torcy samledes omkring 30 personer ved 23-tiden og brød ind på den lokale politistation, som de hærgede. I Noisiel blev flere butiksvinduer knust.

 

Den følgende nat blev der i Lognes sat ild til tre biler, og da politiet kom, blev der kastet kanonslag og glasflasker efter dem. I et andet kvarter blev der sat ild til to affaldscontainere.

 

I Noisiel blev der kastet molotov cocktails efter politiet.

 

I Champs-sur-Marne havde en flok unge forsamlet sig og kastede kanonslag efter politiet.

 

I Meaux’ udsatte boligområde Beauval blev der sat ild til to biler, en varevogn og et par containere. Da politiet kom, blev de angrebet med kanonslag.

 

I Nemours og omegn var der flere påsatte brande. En af disse brande bredte sig til en lejlighed, hvis beboer måtte evakueres. Da politiet foretog en anholdelse, blev de angrebet med molotov cocktails.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

I Souppes-sur-Loing blev forruden knust på en politibil.

 

I Villiers-le-Bel, 20 km nord for Paris, blev en politibil angrebet med kanonslag i det udsatte boligområde Carreaux. Betjentene trådte ud af bilen og gik hen imod en flok på omkring 30 unge, der vedholdende kastede kanonslag mod dem. De trak sig tilbage til bilen, men den ene betjent nåede at blive ramt af et kanonslag, der satte sig fast mellem hans skudsikre vest og tøjet. Han fik alvorlige forbrændinger og måtte indlægges på en specialiseret brandsårsafdeling på hospitalet Percy, hvor han er indlagt de nærmeste uger.

 

I Calais, porten til Storbritannien, var der adskillige påsatte ildebrande, idet der forskellige steder i byen blev sat ild til biler og affaldscontainere.

 

I Normandiet var der i  Évreux mobiliseret omkring 50 betjente i forbindelse med Bastilledagen, men torsdag morgen den 14. juli blev det ved fire-tiden nødvendigt at tilkalde forstærkning fra den nationale sikkerhedsstyrke CRS som følge af, at der natten mellem den 13. og 14. juli var uroligheder i det udsatte boligområde Madeleine. Der blev begået hærværk og sat ild til biler og containere. Da brandfolk og politibetjente dukkede op, blev disse angrebet med kanonslag og molotov cocktails. Tre politibetjente blev såret.

 

I Compiègne, 80 km nord for Paris, blev der natten til torsdag sat ild til flere biler og containere. Da brandvæsenet kom, blev der kastet sten efter brandbilerne.

 

Fredag den 15. juli blev der kastet sten efter politi og brandfolk i Beauvais, der ligger 80 km nord for Paris.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

I Atlanterhavsbyen Les Sables-d’Olonne var der flere gange i ugerne op til den 14. juli uroligheder. Politibetjente fik flere gange kastet bl.a. flasker imod sig, og de har måttet bruge tåregas mod angriberne. En politiembedsmand beskriver situationen som en ‘by-guerillakrig’.

 

I Lyons bydel Bron var der uroligheder onsdag aften den 13. juli og torsdag den 14. juli. Man tiltrak politi og brandfolk ved at sætte ild til en bil, affaldscontainere og noget kratbevoksning, hvorefter gerningsmændene forsøgte at lokke dem i baghold. Flere politifolk blev beskudt med kanonslag. Gerningsmændene angreb flere gange i løbet af to døgn og stak efterfølgende af.

 

I Courcouronnes, 30 km syd for Paris, kastede en ung mand torsdag aften sten efter en politibil, så politiet måtte køre derfra for at komme i dækning. De vendte tilbage med forstærkning og forsøgte at overmande gerningsmanden, så han kunne anholdes. Fire mænd kom ham til hjælp og angreb politibetjentene. En af betjentene blev såret ved skulderen, og de unge mænd slap væk.

 

Der var nætterne omkring den 14. juli mobiliseret 420 politibetjente og gendarmer i departementet Essonne syd for Paris. En betjent fortæller: “Det er hver gang den samme fremgangsmåde. Man bliver kaldt ud til en ildebrand og havner i et bagholdsangreb.” Det holdt også stik i år, hvor der var uroligheder i flere af departementets kommuner. I Sainte-Geneviève-des Bois blev en patrulje kaldt ud til en ildebrand i en container, da omkring fyrre unge kastede brosten efter betjentene. De selvsamme betjente kørte herefter til en anden bydel, hvor unge smadrede biler med jernstave. Her blev betjentene angrebet med sten og molotov cocktails. I Viry-Châtillon satte en 15-årig ild til en container og kastede sten efter de tilkaldte brandmænd og politibetjente. I Aux Ulis blev der begået hærværk mod politistationen og døren til rådhuset. I Ris-Orangis blev tre unge anholdt for at have sat ild til en container og efterfølgende kaste kanonslag efter politiet. I Quincy-sous-Sénart blev politibetjente angrebet, mens de beskyttede brandfolk, der var ved at slukke en påsat brand i containere. I Etampes blev der kastet sten efter en politipatrulje, og bilruden blev knust i førersiden.

 

I Nice var der onsdag kl. 17:30 (aftenen inden det forfærdelige terrorangreb) en påsat brand på kirkegården Caucade, der ligger nord for det udsatte boligområde Saint Augustin. Ilden tog fat i en hæk og bredte sig til tre grave, hvis gravsten blev sværtede. En time senere havde ilden bredt sig til den nærliggende kirke Saint-Marc, hvis dør blev ødelagt. Syd for kirkegården, på parkeringspladsen ved banegården Saint-Augustin, blev der samtidig hermed sat ild til flere køretøjer.

 

 

Oversigt over rapporteret kriminalitet, fordelt på bynavn

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Achères:  tre unge blev anholdt, da de var i færd med at fremstille Molotov cocktails

Angers : brand i en ejendoms affaldscontainer, 50 personer evakueret

Argenteuil: flere biler og containere sat i brand, et busstoppested vandaliseret

Arras: et ødelagt busstoppested, fire unge anholdt
Audincourt: biler og containere sat i brand
Beaucourt: ildspåsættelse i to containere og en bil
Beauvais (Courrier Picard, 15. juli) : stenkast mod politi og brandmænd, ildspåsættelse på biler
Belfort: ildspåsættelse på container. Ilden bredte sig til gasmåler.

Besançon: vandalisering af inventar, stenkast mod myndighedspersoner, hvoraf en togkontrollør blev såret, knuste ruder i to busser og to sporvogne, ildspåsættelser på containere

Blois: ildspåsættelse på to køretøjer
Bois-Guillaume: omkring tyve molotov cocktails Molotov fundet i en park

Bonneuil-sur-Marne : omkring 50 personer ødelagde affaldscontainere. Onsdag nat angreb en gruppe unge ordensmagten, satte ild på biler, der blev kastet bl.a. kanonslag mod politibetjente

Boulogne-sur-Mer: en bil stjålet, biljagt, ildspåsættelse

Brest: ildspåsættelse på tre biler og ild i affaldscontainere

Bron: angreb på politiet, ildspåsættelser på to biler, adskillige affaldscontainere og kratbevoksning for at lokke brandsfolk i et bagholdsangreb

Calais: en række ildspåsættelser i affaldscontainere og biler, et dusin ildspåsættelser i affaldscontainere natten 14.-15. juli

Champs-sur-Marne: stenkast mod en bus, ildspåsættelse på mindst tre biler, konfrontationer med ordensmagten, kast med kanonslag

Condé-sur-l’Escaut: bil sat i brand
Compiègne: stenkast mod brandmænd, ildspåsættelser på fire biler og tre affaldscontainere

Courcouronnes: stenkast mod politiet, en betjent såret under en anholdelse

Danjoutin: to unge på 15 og 17 år brød ind på Mozart gymnasiet i  Danjoutin, hvor de ødelagde taget med en ildslukker og stjal en bilradio i en entreprenørmaskine.

Dijon: ildspåsættelse på to biler

Etampes: natten 14.-25. juli blev en politipatruljje angrebet med stenkast

Évreux: vold efter fyrværkeriet, ildspåsættelser på biler og affaldscontainere, politistation angrebet, flere politibetjente såret

Flers: ildspåsættelse på en bil, en anden bil ramt

Garges-lès-Gonesse:  ildspåsættelser på mindst en bil og på adskillige affaldscontainere

Hauts-de-Seine: natten 13.-14. juli blev omkring 40 personer anholdt for ildspåsættelser i affaldscontainere og biler og for stenkast. Ordensmagten anholdt næsten lige så mange den følgende nat.

La Chapelle-d’Armentières: ildspåsættelse på en bil

Les Sables-d’Olonne: voldsepisoder, fem anholdelser. Fem unge fra Val-de-Marne blev varetægtsfængslet to gange på en uge; for en af dem var det tre gange. En politiembedsmand har talt om “by-guerillakrig”. Politiet har adskillige gange siden begyndelsen af juli måttet bruge tåregas. Politibetjente har flere gange været mål for kast med bl.a. flasker.

Les Ulis: rådhusets dør og politistationens dør var mål for vandalister lidt efter kl. 02. En betjent er desuden blevet forbrændt af hans egen granat, der af sig selv gik af i hans lomme.

Lognes: natten 13.-14. juli opstilledes tre vejspærringer, der blev sat ild til, politiet var mål for kast med kanonslag, fire anholdelser. Natten 14.-15. juli var der ildspåsættelser på to affaldscontainere og tre biler, hvoraf den ene var på et tag, angreb på politiet med glasflasker og kanonslag.

Meaux: kanonslag mod politiet, ildspåsættelser på to biler, en varebil og to affaldscontainere

Meyzieu: flere ildspåsættelser på affaldscontainere og madras

Mitry-Mory: ildspåsættelser på fire biler, stenkast mod to politibiler

Nandy: ildspåsættelser på affaldscontainere

Nanterre: ildspåsættelser på et dusin biler, ilden bredte sig til 7-8 andre biler

Nemours: stenkast mod politibetjente efter ildspåsættelse i affaldscontainere, en anholdelse

Neuville-Saint-Rémy: ildspåsættelse på bil

Nevers: flere ildspåsættelser i affaldscontainere, hvoraf en bredte sig til en ejendoms stueetage

Nice: ildspåsat hæk på kirkegård, ildebrand ved Saint-Marc kirken, en bil og varebil ildspåsat på parkeringspladsen ved banegården Saint-Augustin

Nieppe: en bil sat i brand
Noisiel: natten 13.-14. juli knuste butiksvinduer, natten 14.-15. juli politifolk angrebet med molotov cocktails, politistation angrebet med kanonslag. En ung anholdt.

Offemont: en bil sat i brand
Oise: en snes biler sat i brand

Oyonnax: 12 biler og affaldscontainere sat i brand

Pantin: en affaldscontainer sat i brand foran skolen Saint-Joseph, facaden sortsvedet
Pontault-Combault: kast med kanonslag mod en politistation

Poitiers: en række ildspåsættelser i affaldscontainere i Trois-Cités og Couronneries og stenkast mod politiet

Quetigny: bil sat i brand
Quincy-sous-Sénart: politibetjente angrebet da de beskyttede brandmænd under deres brandslukning af ild i affaldscontainere

Rennes: to biler sat i brand
Rhône: knap 80 biler sat i brand under festlighederne 14. juli, 32 anholdelser

Ris-Orangis: affaldscontainere på alleen Jean-Ferrat sat i brand og politiet blev beskudt med kanonslag. Tre unge anholdt.

Rouen: en mand ødelagde en politibil, der holdt for rødt lys

Rueil-Malmaison: bagholdsangreb, politibetjente angrebet med kanonslag

Saint-Denis: mindst fire biler sat i brand i det udsatte boligområde Franc-Moisin

Saint-Michel-sur-Orge: adskillige biler smadret med jernstænger. Ordensmagten angrebet med stenkast og molotov cocktail.

Saint-Quentin: fire biler sat i brand

Sainte-Geneviève-des-Bois: påsatte brande, en politipatrulje angrebet af 40 unge med stenkast

Sarcelles: affaldscontainere påsat, stenkast mod brandmænd, en ung dømt

Savigny-le-Temple: affaldscontainere sat i brand
Seine-Saint-Denis: omkring 30 biler sat i brand og ca. 50 tilfælde af stenkast

Souppes-sur-Loing: politibetjente angrebet, en politibils forrude knust

Steinbach: bil sat i brand
Torcy: politilokaler vandaliseret

Val-de-Marne: natten 13.-14. juli blev 34 biler og 40 affaldscontainere sat i brand, kast med 9 kugler og 33 kanonslag, 61 anholdelser. Natten 14.-15. juli blev der sat ild til 27 biler og 36 affaldscontainere, 30 kast med kugler og omkring 30 kanonslag, 36 anholdelser.

Valentigney: to biler sat i brand
Vaulx-en-Velin: natten 14.-15. juli blev 24 biler og flere affaldscontainere sat i brand, pengeautomat ødelagt

Vénissieux: natten 13.-14. juli blev to biler sat i brand, stenkast mod politibetjente og brandmænd. Natten 14.-15. juli blev tre biler ødelagt, mange affaldscontainere sat i brand, en person anholdt efter kanonslag mod politistation

Villeurbanne: politiet angrebet med stenkast og kanonslag, mange affaldscontainere og flere biler sat i brand i Tonkin

Villiers-le-Bel: konfrontationer, en politibetjent alvorligt såret, flere affaldscontainere og mindst to biler sat i brand

Viry-Châtillon:  stenkast mod brandmand og politibetjente

Yvelines: 12 anholdte, påsatte brande i affaldscontainere og biler

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…