Dines Bogø deltog i “Historiske Dage” og har taget en række fotos af de mange begivenheder – se dem her

Igen i år blev der afholdt ”Historiske Dage” i København. 65 udstillere viste 9.- 10. april 2016 mange spændende temaer.

 

Flere museer, arkiver, auktionshuse, oplevelsescentre, mediehuse og bogforlag havde ud over de kendte ”ældre sager” medbragt mange nyheder.

 

 

I mange stande sikrede sig med ”uniformering”, at gæsterne så deres udstilling og blev ekstra interesseret i emnet.

 

Øksnehallen, hvor arrangementet foregik, var en del af den ældre ”Brune kødby” fra omkring år 1900. Hallen er tilpas stor, men alligevel ikke større end man kan overskue udstillingslokalet.

 

 

Gæsterne kunne høre om den Amerikanske Borgerkrig 1861-65, hvor mange indvandrere fra Norden var aktive.

 

I tilknytning til de mange stande var der fire scener, hvor der hele tiden var aktiviteter under historiefestivalen. Lidt eksempler på de 40 emner fra lørdagen:

Læs også
Modig frihedskæmper: Ella von Cappeln lokkede SS-officer med røde roser – og skød ham

 

Danske skæbner i den amerikanske borgerkrig”, ”Da kvinder og tyende blev borgere”, ”Hvorfor er 70’erne så hot for tiden?”, ”Historisk kvindeundertøj-show og ”Hvad der skete i Potsdam i sommeren 1945.

 

 

Leder af Politimuseet Frederik Strand fortalte om sin nye bog. 25 uopklarede kriminalsager.

 

Arrangører skriver om de ”Historiske Dage”

Målet med Historiske Dage er at øge interessen i for historien og dermed skabe øget bevidsthed om, hvem vi er, hvad der har formet os, og hvilke kræfter der påvirker os og skaber forandringer og udvikling.

 

I modsætning til andre historiefestivaler handler Historiske Dage ikke om én historisk periode eller begivenhed. Historiske Dage ønsker at tilbyde det bedste inden for formidlingen af historien i al sin mangfoldighed.

 

Læs også
Kulturhistorie: Risikoen ved at læse Bodega Blues er en overvældende tørst og en uovervindelig lyst til at besøge de steder, forfatteren beskriver så levende og farverigt

Ved indgangen

Allerede ved indgangen fik man en forsmag på mangfoldigheden. Netop på åbningsdagen den 9. april blev man mødt af repræsentanter for ”Den tyske Værnemagt”. Tæt ved var der et righoldigt udvalg af militærkøretøjer fra både Øst og Vest.

 

 

Ved indgangen blev man lørdag den 9. april 2016 mødt af tysk militær fra to perioder.

 

Fra ”nyere” tid var der spring tilbage til Den amerikanske Borgerkrig for 150 år siden, hvor man mødte soldater fra både Nord- og Sydstaterne.

 

På historiefestivalen var hele Danmark repræsenteret bl.a. af Museum Sønderjylland, Museerne i Fredericia, Langelands Museet, Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk, Helsingørs Kommunes Museer, Det Nationalhistoriske Museum i Hillerød o.s.v.

 

Læs også
”I Jægersborg står der et orgel”

 

På Langelands Fortets stand kunne man høre om ”Den kolde Krig” og bl.a. opleve ægte kommunistisk strækmarch fra 1989.

 

 

I standene var der mange tilbud med stærkt nedsatte bøger.

 

Flere af gæsterne gav udtryk for, at de helt bestemt kom igen til næste år. ”Historiske Dage” er kommet for at blive.

 

Læs også
Christian 2. (1481-1559) – Bisgaards bog er et fornemt eksempel på historisk formidling, når den er bedst

 

Udstillerne gjorde meget for at fortælle om den tidsperiode de repræsenterede.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…