Pressen mistænkeliggør, at statsministeren har haft indflydelse på landbrugspakken – hvorfor i alverden det? Det er jo regerings politik, han arbejder for

I en stort opsat artikel i Berlingske Tidende problematiseres det, at ledende personer i Venstre, herunder statsministeren, har presset på for gennemførelse af landbrugspakken. Hvorfor i alverden er det opsigtsvækkende, at en statsminister og andre i et regeringsparti arbejder målrettet på at gennemføre den politik, som regeringen gik til valg på?

 

Selv er jeg stolt over som medlem af Miljø/ og Fødevareudvalget at have deltaget aktivt i den politiske proces omkring landbrugspakken. I et ægte folkestyre skal politikerne naturligvis sætte sig for bordenden og ikke overlade beslutningerne til embedsværket eller politiserende forskere.

 

I stedet for at mistænkeliggøre V-regeringen, så burde pressen rose den for politisk handlekraft og stålsat vilje til at indfri afgivne valgløfter. Alt sammen med baggrund i et flertal i folketinget. Og så står vi til ansvar overfor vælgerne ved næste valg – i modsætning til forskerne og embedsværket. Lad os nu lige holde hovedet klart og værne om vores folkestyre.

 

Kristian Pihl Lorentzen er medlem af Folketinget for Venstre

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…