Før EU-topmødet i morgen: Østeuropæiske lande gør fælles front mod Merkels åbne grænser – det er “rent selvmord”

Ledere fra de fire Visegrad-lande samt Macadonien og Bulgarien (vlada.zc)

Ungarns ministerpræsident Viktor Orbán var først ude med en frontal kritik af den tyske kansler Angela Merkel. Den kom lige efter, at hun 4. september havde budt alle syriske flygtninge velkommen.

 

En masseindvandring fra ikke-vestlige muslimske lande ville ødelægge Europa, sagde Orbán. Han byggede på rekordtid et højt hegn langs grænsen, der holdt asylstrømmen ude af Ungarn.

 

Andre østeuropæiske ledere fulgte hurtigt efter med samme kritik af Merkel. Hendes åbne indvandringspolitik vil ødelægge Europa, sagde de.

 

Det var især Slovakiets ministerpræsident Robert Fico og Tjekkiets præsident Milos Zeman. Efter bølgen af sexovergreb nytårsnat i Køln og andre byer meddelte de, at de stoppede helt for muslimsk indvandring.

 

Sammen med Polen danner de tre lande Visegrad-gruppen. Gruppen holdt et møde mandag, som kan få stor betydning.

 

Her blev de enige om et alternativ til Merkels åbne grænser.

 

En Plan B, som skal stoppe asylstrømmen.

 

EU’s ydre grænse skal flyttes fra Grækenland til Makedonien og Bulgarien. Og denne grænse skal vel at mærke bevogtes effektivt.

 

EU’s offeicielle strategi er fortsat at forhandle med Tyrkiet for at få dem til at bremse tilstrømningen. Til gengæld skal Europa aftage en større kvote af flygtninge fra Tyrkiet, som skal fordeles mellem EU-landene.

 

Robert Fico kalder det for et “rituelt selvmord”. Han tror ikke, at Grækenland magter at bevogte grænserne.

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

“Det er derfor vi har en plan B, der skal sikre Makedoniens og Bulgariens grænser”, sagde han på mødet i Prag. Euractiv.

 

I mødet deltog også Makedonien og Bulgarien. Bulgarien udlod at give åben støtte til plan B åben. Ifølge kilder er man under stærkt pres fra Merkel for at bakke op bag hendes plan.

Politichefer fra fem lande holdt møde om grænsebevogtning

Tirsdag holdt politicheferne fra seks lande møde i Zagreb, skriver Reuters. Det var cheferne fra Østrig, Slovenien, Kroatien, Serbien og Makedonien.

 

Det er nødvendigt at dæmme op for asylstrømmen, sagde de og varslede, at der vil blive udstationeret flere betjente ved grænserne.

 

Torsdag og fredag er der EU-topmøde. Udover Storbritanniens krav til EU vil hele spørgsmålet om asylstrømmen stå centralt. Desuden skal hele spørgsmålet om asylstrømmen diskuteres. Det kan betyde voldsomme sammenstød mellem Merkels plan og østeuropæernes krav.

 

Østeuropæerne møder vækker uro i Sverige og i det øvrige EU, skriver Svenska Dagbladet 

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

 

http://www.friatider.se/stliga-eu-l-nder-i-allians-mot-merkels-ppna-gr-nser

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…