Et svar til Folketingets retsudvalg afslører groteske forhold: Der bliver taget på kriminelle udlændinge med fløjlshandsker

Har du hørt om begrebet betinget udvisning? Forestil dig det gule kort i fodbold. Får du først et gult kort – så får du næste gang det røde kort, hvis du bryder reglerne. Og så er det ud af banen og game over. I fodbold får du kun det gule kort én gang.

 

Sådan er det desværre ikke, når det handler om kriminelle udlændinge. Her deles der flittigt ud af de gule kort.

 

I et svar til Folketingets Retsudvalg kan man læse, at 1.007 personer i årene mellem 2010 og 2016 blev idømt betinget udvisning hver én gang. 132 personer er blevet idømt betinget udvisning 2 gange. 30 personer har fået tre domme, der giver betinget udvisning. Og 8 personer har fået hele 4 betingede udvisninger hver.

 

Det er fuldkommen grotesk. Sagen er den, at udlændinge, der begår kriminalitet skal udvises – de skal ikke have flere gule kort. For det er et privilegium at få lov til at opholde sig i Danmark. Det skal man ikke træde på.

 

Vi er tossegode og naive

Det undrer mig dybt, at vi i Danmark kan være så tossegode og naive i vores tilgang til folk, der ikke kan eller vil indrette sig efter reglerne.

 

Derfor er det også på tide, at vi får afskaffet begrebet betinget udvisning.

 

For fremtiden må det være sådan, at hvis du som udlændinge begår kriminalitet, så er der ikke noget, der hedder et gult kort eller en ny chance for at være i Danmark – så er det farvel og tak.

 

Danmark skal ikke være en magnet for kriminelle udlændinge. Men hvis vi ikke passer på, så risikerer vi, at vores slappe og inkonsekvente regler betyder, at vi netop kommer til at holde fast i de mennesker, vi mest af alt  ønsker at slippe allermest af med.

 

Derfor er det på tide, at vi afskaffer muligheden for betinget udvisning. Hvis man dømmer en udlænding til udvisning, så må det betyde, at vedkommende skal udvises. Længere er den ikke.

 

Peter Kofod Poulsen er retsordfører for Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…