Nogle lande er mandsdominerede – sådan må det ikke blive i Danmark

Man siger, at der fødes flere drenge end piger i krigstid. Men er det sandt? Jeg har besluttet at undersøge den påstand.

 

Jeg begyndte at Google, og i løbet af en halv time fandt jeg et verdens kort, som viser de lande, hvor det fødes flere drenge end piger. Den lyserøde farve viser, hvor der fødes flest piger og den blå farve viser, hvor der fødes flest drenge.

 

Det var pokkers! Alle de muslimske lande, hvor der er krig og lokale konflikter, har den blå farve på kortet, og alle de skandinaviske lande, har den lyserøde farve. Også Rusland er lyserødt.  Til gengæld er Kina blåt. Det skyldes måske regeringens tidligere ”Et-barns-politik”, som har ført til en stor efterspørgsel af drenge.

 

Hvorfor fødes der flere drenge i de muslimske lande, hvor krige og konflikter hersker? Måske fordi de lande har flere børn pr. familie i gennemsnit – og flerkoneri er tilladt. Måske, fordi mænd betyder mere i de samfund, hvor kvinders stemmer ikke bliver hørt.

 

Måske! Men jeg håber, at vi ikke kommer til at opleve et mandsdomineret Danmark – aldrig! Ligestilling er grundstenen i vores demokrati og en vigtigt del af vores ytringsfrihed. Her bestemmer kvinder selv over deres krop og livsvalg. Dette er ikke en gave, men resultatet af mere end hundrede års lighedskamp. Jeg er stolt af, at jeg er en fri kvinde! Jeg vil ikke opgive mine rettigheder! Aldrig nogensinde!

 

Rød – flere kvinder. Blå – flere mænd. Grøn – balance.

 

 

Kilder: Wiki

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…