En stor nyhed bragede igennem i går, men den blev nærmest ignoreret af danske medier, fordi den ikke passer Journalistisk Venstreparti

You Tube

I går skete der noget, som kan få vidtrækkende konsekvenser for Europas udvikling. Men det fik danske TV-seere, lyttere og læsere bestemt ikke indtryk af.

 

Begivenheden blev nemlig stort set ignoreret i danske medier.

 

Østrigs vidtrækkende skridt

I østrigske og internationale medier kom det frem, at Østrig nu vil lukke grænsen til Italien ved Brenner-passet.

 

Der kommer en skrap grænsekontrol. Der kommer et grænsehegn. Der kommer en lynprocedure, der afgør, om asylansøgere kan komme ind i landet.

 

Disse nye skridt kombineres med det lave loft, som Østrig har lagt over, hvor mange asylansøgere man vil tage imod. Samtidig vil man gennemføre en lovgivning, der gør det muligt at bryde med flygtningekonventionen og andre internationale regler, hvis den offentlige orden og sikkerheden er truet.

 

Disse planer har stor betydning også for Danmark, men det fik man altså bestemt ikke indtryk af i danske medier.

 

Journalisterne har ikke lyst

Forklaringen er formentlig simpel: Journalistisk Venstreparti bryder sig ikke om det, som Østrig gør. Derfor har journalisterne ikke lyst til at gøre noget ud af den historie.

 

Det er et mønster, man ofte ser, ikke bare i forbindelse med udlændingepolitik.

 

Man ser en lignende forskel i journalisternes interesse på den økonomiske front: Masser af opmærksomhed på venstreorienterede temaer om flere offentlige udgifter. Meget mindre opmærksomhed på historier om økonomisk vækst og virksomheders vilkår (bortset fra erhvervstillæggene).

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Lukningen af Balkan-ruten

Østrigs nye skridt er en opfølgning på lukningen af Balkan-ruten, hvor Østrig også er involveret.

 

Denne lukning af Balkan-ruten har ført til en voldsom nedgang i asylstrømmen fra Grækenland og op gennem Europa. Herunder Danmark, hvor vi i øjeblikket modtager få asylansøgere.

 

Dermed har lukningen af Balkan-ruten uendelig meget større betydning for Danmark end alle mulige integrationsplaner herhjemme. Men det mærkes bestemt ikke på mediernes opmærksomhed.

 

Der er imidlertid en forventning om, at menneskesmuglerne vil søge nye ruter. Først og fremmest gennem Italien.

 

Det er denne rute via Italien, som Østrig nu også søger at lukke ned for. For Danmark og det øvrige Europa er det ganske afgørende, om det lykkes.

 

Men danske journalister vil nødig gøre opmærksom på dette. De bryder sig nemlig ikke om denne udvikling.

Læs også
Regeringsforhandlingerne er ramt af store problemer – men Journalistisk Venstreparti prøver at hjælpe ’deres’ Mette

 

Stor forargelse sidste år

Det var en helt anden historie sidste år, da Ungarn som det første land byggede et grænsehegn.

 

Det var en kæmpestor sag også i danske medier. Danske journalister faldt over hinanden, mens de gik rundt med mikrofon i hånd og lod deres forargelse over den ungarske regering få frit løb.

 

Dengang var vinklen den stik modsatte af, hvad den er med Østrig i dag. Det var en historie om, hvor usselt det var af Ungarn at bremse asylstrømmen, og hvor vigtigt det var, at det grænsehegn blev fjernet, så asylansøgerne kunne bevæge sig videre op gennem Europa.

 

Det var kort sagt en historie, som passede Journalistisk Venstreparti svært godt. De var båret af en stemning af, at nu skulle Europa for alvor åbne sig for asylstrømmen – sådan som kansler Merkel forkyndte.

 

Journalisterne havde ikke befolkningerne bag sig

Men snart skulle det vise sig, at de europæiske befolkninger absolut ikke delte Journalistisk Venstrepartis ønsker. Selv i Tyskland ville borgerne ikke vide af Angela Merkels ”velkommen-kultur”.

Læs også
Omvendt grænsekontrol: De kriminelle fik et chok og politiet kunne gnide sig i hænderne over fangsten

 

Det blev stadig tydeligere, at Ungarn mødte forståelse for sin stramme linje. Og denne linje bredte sig til andre lande. Det endte med lukningen af Balkan-ruten.

 

I resten af Europa er der stor lettelse over, at man på denne måde ser ud til at få asylstrømmen under kontrol nord for Grækenland. Denne lettelse finder man også blandt politikerne, selv om mange af dem ikke ligefrem skilter med det. Herunder i Danmark.

 

Der er næppe heller tvivl om, Østrig vil finde stor forståelse i det nordlige Europa for, at man nu lukker af ved Brenner-passet.

 

I Italien er man af gode grunde bekymret for, at asylansøgerne så bliver hængende dér, ligesom man er det i Grækenland. Men Italien og Grækenland har selv et ansvar for at få deres situation under kontrol, og EU har et ansvar for at yde dem effektiv hjælp.

 

Tavshed

Meget tyder i hvert fald på, at den stramme kurs på Balkan og ved Brenner-passet i Alperne er kommet for at blive. Det skaber en helt ny situation i Europa sammenlignet med konflikten omkring Ungarn sidste år.

 

Læs også
Dansk Folkeparti stiller krav til ny regering om fast grænsekontrol – det er der meget gode argumenter for

Den situation bryder Journalistisk Venstreparti sig ikke om. De vil helst ikke tale om den.

 

Derfor var en kæmpestor nyhed om Østrig, der lukker af, næsten ikke til at få øje på i de danske medier.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…