Embedsmænd blev bespist på Michelin-restaurant – “nærmer sig noget, der ligner bestikkelse”, siger forsker

Colourbox

11. DEC 23:17

Firmaet bag den kommende arena i København spiste for 25.000 kroner på restaurant med embedsfolk.

Arena CPHX, der står for opførslen af den kommende Royal Arena i København, inviterede tre embedsfolk på en af Københavns dyreste restauranter. Det skriver Berlingske.

Arena CPHX, der er delvist finansieret af skattekroner, har de seneste dage været i søgelyset for brug af store summer på fester, restaurantbesøg og rejser.

Middagen for samlet ti mand, deriblandt to embedsfolk fra Københavns Kommune og en repræsentant for Kammeradvokaten, fandt sted på restauranten Kadeau.

Berlingske skriver, at kuvertprisen var på 2500 kroner og den samlede pris på 25.000 kroner.

– Hvis virksomheder tilbyder offentligt ansatte rabatter, gaver eller meget dyre middage, så kan man hurtigt nærme sig noget, der ligner bestikkelse, siger forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch til Berlingske.

De involverede parter kan ikke se noget problem i middagen. Den blev holdt for at fejre, at EU-Kommissionen havde afgjort, at det ikke var i strid med reglerne for statsstøtte, at Københavns Kommune postede penge i projektet.

– Vi havde vundet en EU-udbudssag, og jeg synes, det er rimeligt nok, at vi fejrer det.

– Det er korrekt, at blandt andet Kammeradvokaten og kommunens embedsmænd var med, og jeg går ud fra, at de havde sagt fra, hvis de mente, at der var et problem i, at vi spiste der, siger Claus Wiegand Larsen, daværende direktør for Arena CPHX, til Berlingske.

Kontorchef i Københavns Kommune Per Justesen, der var med til middagen, forklarer, at han ikke vidste, hvad prisen på middagen var, men ville have sagt nej, hvis han havde vidst det.

– Jeg kendte ikke prisen og restauranten, da jeg blev inviteret, og har ikke haft en fornemmelse af, hvad det kostede.

– Da middagen er afsluttet, kan jeg konstatere, at vi havde fået X-antal retter, men jeg kan jo ikke gå midt i retten, siger kontorchefen til Berlingske.

Royal Arena skal åbne i starten af næste år. Berlingske har afdækket, at selskabet bag siden 2011 har brugt over to millioner kroner på middage, rejser, vin og teambuilding.

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…