Dansktoppen er ikke fin nok til DR – men på Orø Kro er holdningen en helt anden

Karina Høgfeldt og Kisser & Søren. Foto: Kurt Terkelsen

Lørdag den 9. april 2016, var Orø Kro fyldt op til bristepunktet. Et meget stemningsfuldt dansktopshow, arrangeret af Nils Gjerløv, med et flot program, gav genlyd af de gode og nye populære hits fra gode dansktopnavne. Et feststemt og medlevende publikum fik en helt unik oplevelse.

 

A-busserne/Turismo kom således med en næsten fyldt bus fra København, selvom Danmarks Radio påstår, at dansktoppen er gået i stå og er blevet en nichegenre.

 

Dansktoppen er en speciel fugl i dansk musikliv. En genre, der har fået navn efter en hitliste på Danmarks Radio. Det er også en genre, der har været udskældt af tidens skiftende smagsdommere for at være fordummende og for dårlig.

 

Her viste denne aften igen, at den folkelige musik, ikke har mistet forbindelsen til den brede befolkning. Derimod viste denne aften, et fantastisk flot arrangement og et meget entusiastisk publikum.

 

Showet begyndte klokken 18.00 med en flot middag på et yderst højt niveau, og her blev der allerede skruet op for musikken og man blev underholdt af Hr. og Fru Danmark, Kisser & Søren, vel nok de travleste og populæreste ”Slager-par” i Danmark, som virkelig fik publikum op af stolene.

 

Festglade, glade gæster synger med Kisser & Søren, og humøret er helt i top, allerede under middagen, inden selve showet.

 

Klokken 20.00 kunne konferencier Chris Hart således præsentere, de mange gode kunstnere der skulle på scenen. JAS – Kim Madsen – Sofie Nielsen – Søren E – Kent H- Karina & Per (Moonshine). Det hele blev optaget af TV-Glad Esbjerg, Per Rosenberg & Lars Christensen. Efter showet spillede ”Fars Drenge” op til dans og gulvet var fyldt til det sidste.

 

De fleste optrådte med numre der har været helt fremme på landets dansktop liste den seneste tid. Blandt andet hilste jeg for første gang på Karina Høgfeldt, som har været med i Svanerne, med bl.a. ”Kom med til fest”. Nu har hun oprettet duoen Moonshine, sammen med Peer Damsgaard, der sang deres nyeste hits: ”Mit hjerte slår sambarytmer”.

 

Før showet for alvor gik i gang, spurte jeg en dansktopfan blandt publikum, om dansktoppen ikke trænger til fornyelse, hvortil hun svarede: ”Jeg holder af dansktopmusikken, fordi det er musik, man bliver glad af, så jeg savner egentlig ikke fornyelse, for hvis det udvikler sig, er det jo ikke dansktop længere”.

 

Tak for en fantastisk fornøjelig aften, hvor alle fik det de kom efter. En rigtig glad opbakning fra alle kunstnerne, og tak til Nils Gjerløv, der er med til at bevare de populæreste danske kunstnere, i en tid hvor dansktoppen ikke er fin nok i Danmarks Radio, hvor dansk kultur er under nedbrydning fra en stigende international ensretning af musik og underholdning.

Læs også
Video: Vera Lynn holdt modet oppe hos sodaterne under Anden Verdenskrig – hør hende synge: “We will meet again”

 

Kurt Terkelsen er redaktionsmedarbejder på Dansktoppen Subnet.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…