Vores kultur er under pres fra mennesker, hvis loyalitet er placeret uden for landets grænser

Foto: Mona Jensen

Til kamp mod hellige krigere:

 

Kærligheden overvinder alt, siges det. Desværre næppe nok, når det drejer sig om truslen fra ekstreme islamistiske kræfter.

 

Vores kultur er under pres fra mennesker, hvis loyalitet er placeret uden for landets grænser.

 

Indsatsen over for parallelsamfund halter. Integrationen er slået fejl. Danmark er blevet storleverandør af de såkaldt helligere krigere i Syrien. Uden at regeringen øjensynligt aner sine levende råd. Eller for den sags skyld handler. Til trods for at Det Konservative Folkeparti sammen med andre borgerlige partier har peget på en række løsninger. Forslag regeringen først afviste – siden gjorde til sine.

 

Nu venter vi på handling. De hellige krigere står for værdier, vi kan og skal vende os imod. Men alle de midler vi har til rådighed.

 

Vi skal gå hårdt til dem med vores love, regler og politi, så ingen kan være i tvivl om, at det verdensbillede ikke hører hjemme her til lands. Retsforfølg dem, der opfordrer andre til at drage i hellig krig. Gør det strafbart at opholde sig i de områder, terrororganisationen IS kontrollerer, uden forudgående tilladelse fra de danske myndigheder. Giv hellige krigere uden dansk statsborgerskab indrejseforbud – og forsøg at tage statsborgerskabet fra dem, hvis de er danske statsborgere.

 

At værne om Danmark og dansk kultur er og bliver en konservativ mission. Faktisk vores vigtigste overhovedet.  Det står vi gerne ved. Det er udtryk for kærlighed til Danmark – ikke had til alt andet. Men det er også en anerkendelse af, at der faktisk behov for beskyttelse. For os er der forskel på kultur. I vores hjerter står dansk kultur over islamisk.

 

En del af vores kultur er netop enhvers ret til at tro på det, man vil.  Men det er ikke det samme som, at alt er ligegodt. Ligestilling af kulturerne bliver aldrig konservativ politik.  De hellige krigeres værdier er milevidt fra vores. Danmark er ubetinget bedre end Islamisk Stat, og vi skal gøre alt for at værne om vores frihed, demokrati, orden, dannelse og kultur – og at mand og kvinde er lige meget værd. Også selv om det betyder, at vi skal tage et opgør med mennesker, som bor og lever her i landet.

 

Jeg tror, at vi er mange, der tænker: hvad skal mennesker, der er villige til at dø i hellig krig mange tusinde kilometer borte, her i Danmark. Risikerer vi ikke blot, at de udøver deres gale fanatisme her i vores land. Øjensynligt er vores generøse velfærdssystem det eneste, de finder tiltrækkende ved Danmark.

 

Alligevel er regeringen og dens parlamentariske grundlag mest optaget af diverse bløde forebyggelsestiltag som at dele pjecer ud. Åbenbart er det uforeneligt med ventreorienteret tankegang at straffe hellige krigere hårdt. Måske har de haft en hård barndom og kan hjælpes på bedre tanker, når de vender hjem. Hvad skal der til, før alvoren går op for regeringen. Skal vi vente på, at fanatiske islamister begår et terrorangreb i Danmark. Hvilket medie bliver det danske Charlie Hebbo?

 

Læs også
Vi skal ikke give os selv skylden for muslimers radikale holdninger

Først foreslog de borgerlige at passet skulle tages fra de unge der var parate til at gå i hellig krig. Et halvt års tid senere kom regeringen selv på banen og foreslog det samme. Det lovforslag støtter vi selvfølgelig.

 

Men hvad så med dem som alligevel når at tage af sted ind man får fat i passet? Her har de borgerlige foreslået, at man gør det ulovligt at rejse til de områder, hvor IS hærger – med mindre man har en myndighedsgodkendelse, som altså legitimerer ens ophold. Det tygger regeringen lige på og først om et halvt års tid sker der noget. Samtidig bør man forsøge at tage statsborgerskabet fra dem – for hvordan kan de få lov at kalde sig danske statsborgere, når de hader vores land, kultur og værdier.

 

Mai Mercado er politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…