Video: En Muslimsk lærd forelæser om det utrolige “bevis” for, at jorden slet ikke bevæger sig

Sheikh Bandar al-Khaibari fra Saudi-Arabien er en lærd mand inden for islam. Han holdt for nylig en forelæsning, og her spurgte en studerende ham, om jorden ligger fast, eller om den bevæger sig. ”Den ligger fast og bevæger sig ikke,” sagde den lærde.

 

Han støttede sit synspunkt, der strider mod al naturvidenskabelig viden, ved at henvise til forskellige religiøse tekster og udtalelser fra lærde. Men det, der især vakte opsigt, var det ”bevis” han kom med for sin teori. Det fremføres på videoen her.

 

Al-Khaibari beder tilhørerne om at forestille sig, at man tager ud til Sharjah-lufthavnen for at flyve til Kina. For at gøre det meget pædagogisk løfter han et plastikglas, som skal forestille at være et fly.

 

Sheikhen forklarer så, at hvis jorden bevægede sig den ene vej, og hvis flyet blev hængende i luften, så ville Kina automatisk komme imod det på grund af jordens bevægelse. Hvis jorden derimod bevægede sig den anden vej, ville flyet aldrig nå Kina, fordi landet flyttede sig væk. Såre simpelt!

 

Der forlyder ikke noget om, hvad studenterne i forelæsningslokalet sagde til den forrygende teori. Men mange kommentarer på de sociale medier, specielt Twitter, gjorde godt og grundigt nar af ham.

 

I øvrigt mener al-Khaibari også at vide, at mennesket aldrig har været på månen. Optagelserne fra det amerikanske rumagentur NASA er ifølge ham bare en Hollywood-forfalskning.

 

Således giver Sheikh Bandar al-Khaibari en levende illustration af, hvorfor de arabiske lande klarer sig så ekstremt dårligt inden for videnskab og teknologi. Når man foretrækker at hente sin viden om universet i de hellige skrifter frem for i naturvidenskabelig forskning, så skal det gå galt.

 

Men man kan ikke bestride, at underholdningseffekten af sheikhens forelæsning er høj.

 

 

(Kilde: Al Arabiya, Daily Mail)     

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…