Vi snydes for vores egne licenspenge til DR

Fællessang på Charlie i Slangerup 2015. Foto: Kurt Terkelsen.

Dansktop-sangere har svært ved at sælge, fordi DR radio og tv ikke spiller folkets musik.

 

Selv om Danmarks Radio gør alt, hvad de kan, for at slå dansktoppen ihjel ved at nægte at spille den på f.eks. P3 og P4, og prøver man at hive et klart svar ud af Danmarks Radio om dansktop-musik, så er det som at fange guldfisk i et 2000-liters akvarium. Vips – så smutter de mellem fingrene på en og slår et fornærmet smæk med halen.

 

Men dansktoppen lever i bedste velgående på TV2 Charlie, Dansk Top Scenen, TV Glad (Esbjerg), lokalradioerne, diverse Dansktop show, festivaler, musik- og dansearrangementer, Slager, party, musik-rejser, kræmmermarkeder, diverse kroer og i festlokaler og forsamlingshuse rundt i Danmark.

 

Som musikanmelder Dansktoppen Subnet, har jeg selv fornøjelsen at komme ud til de mange glade mennesker, for dansktop er dejlig musik der skaber glæde, og den rammer 80 procent af den danske folkesjæl.

 

Det er en skam, at mange i Danmark nedgør vores genre, for det er også et stykke kultur. I Norge og Sverige har de meget mere respekt for deres folkelige musik. Men det skyldes nok at man aldrig hører dansktop-genren på DR tv, P3 og P4?

 

Man kan da bare ikke negligere alle mennesker og sige, at hvis de vil høre dén musik, så må de købe en dab-radio- på trods af de betaler licens. DR er skyld i at den danske slagermusik har de værst tænkelige vilkår.

 

Der er ingen nye danske kunstnere, der har en jordisk chance for at få et gennembrud med deres musik f.eks. via DR radio. Der er masser af gode og dyrebare produktioner inden for dansktop-genren, som burde få en bedre behandling af DR.

 

Da Johnny Reimar i sin tid producerede Birthe Kjærs første plade, ”Arrivederci Franz”, strøg hun direkte ind på en førsteplads på Dansktoppen. Men den blev også spillet i radioen dengang.

 

Det piner mig, at så mange mennesker snydes for deres egne licenspenge.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…