“Plejer” er død i kampen mod islamiske terrorister – men det har myndighederne knap nok opdaget

Eksperter beroliger os med, at der nok ikke er nogle af de flygtninge, der søger asyl i Danmark, der er bevæbnede terrorister.  Det er nok helt rigtigt, men det er også irrelevant. Det er ikke den umiddelbare trussel, der er øget, det er den mere langsigtede, der med stor sikkerhed er alvorligt forværret, og specielt hvis migrantbølgerne fortsætter.

 

Kilder i Mellemøsten fortæller os, at IS har anvendt flygtningelejrene til rekruttering.

 

Selv, hvis det skulle være en fejloplysning, er det kun en ekspert, der hverken kan eller vil se, lytte, læse eller tænke, der kan tro på, at den islamistiske radikalisering – der i et par årtier har inspireret resten af den muslimske verden – ikke har påvirket mange af de unge mænd, som nu opholder sig i Europa, og dem, der er på vej.

 

Og hvis der ikke sker et mirakel under deres integration, vil nogle nu ikke-radikaliserede slutte sig til dem.

 

Det er ret ligegyldigt for Danmarks fremtidige sikkerhed, om netop vores asylsøgerne er fredelige, hvis mange af de ikke ankomne eller gennemrejste er IS-sympatisører. Alle er uregistrerede og ukendte for efterretningstjenesterne, og grænserne er som bekendt åbne.

 

Det er nok også rigtigt, at Islamist Stat m.fl. ikke ville sende folk med flygtningestrømme, der har konkrete terroropgaver.

 

Men det kan næppe udelukkes, at vore modstandere også arbejder med lidt længere horisont end de myndigheder, der fastlægger det akutte terrorberedskabsniveau, og de journalister, der aldrig forlader pressekonferencens ramme.  For enhver blot lidt tænkende TV-seer er det klart, at intet længere er, som det var for en måned side. ”Plejer” er død, stendød.

Michael H. Clemmesen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…