Udlændingepolitisk fup og fidus

Socialdemokraterne har i en storstilet dyr kampagne foregøglet vælgerne, at regeringen har foretaget markante asylstramninger. Der er beklageligvis tale om endnu et vælgerbedrag. Fakta er nemlig, at antallet af asylansøgere er steget hvert eneste år i indeværende regeringsperiode. Antallet af asylansøgere var sidste år det højeste i mere end 15 år, da 14.800 asylansøgere strømmede til landet i 2014.

 

Forklaringen er simpel: Regeringen har lempet udlændingepolitikken mere end 31 gange. Regeringen har eksempelvis valgt at hæve starthjælpen til udlændinge med 10.000 kr. pr. måned. En sådan politik er naturligvis rygtedes ude i verden til gavn for de kyniske menneskesmuglere, der tager sig godt betalt for en adgangsbillet til Danmark.

 

På denne baggrund klinger det hult, når S fører kampagne om en stram udlændingepolitik. Det er simpelthen fup og fiduser. I september 2014 bebudede regeringen, at den rekordhøje tilstrømning af asylansøgere krævede en asylstramning. Statsministeren betegnede den nye såkaldte asylstramning som den ”største stramning i asylpolitikken i 12 år”.

 

I den tid, hvor reglerne siden har været anvendt, er kun 3,7 procent af asylansøgere blevet omfattet af de nye regler med en kortvarig midlertidig opholdstilladelse og familiesammenføring efter et år. Altså en forsvindende lille andel. Derfor har regeringen beklageligvis endnu engang bevist, at de ikke holder afgivne løfter.

 

Jeg mener, at der er behov for flere reelle stramninger, så vi garderer os langt bedre imod asylshopping og kynisk menneskesmugling. Vi skal ikke have så attraktive regler og ydelser, at Danmark bliver en magnet i forhold til resten af Europa. I stedet skal vi fremadrettet satse mere på hjælp i flygtninges nærområdet ved en langt bedre koordineret EU-indsats i forhold til nødstedte mennesker i Afrika og Mellemøsten.

 

Min opfordring til Socialdemokraterne lyder: Stop vælgerbedraget og se virkeligheden i øjnene. Regeringens 31 lempelser på udlændingepolitikken har fået den logiske, men alvorlige konsekvens, at asylansøgere strømmer til landet.

 

Kristian Pihl Lorentzen MF, Trafikordfører for Venstre

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…