Udgifter til asylansøgere stiger til 10 milliarder – Venstre raser over regeringens svigt

Foto: Kulturarv.dk

V: Regeringen har mistet grebet om udlændingepolitikken

 

Regeringen har fuldstændig mistet grebet om udlændingepolitikken. Tilbage er en enorm regning til de danske skatteydere.

 

Nye opgørelser fra flere ministerier viser ifølge Ritzau, at regningen for stigningen i antallet af asylansøgere ventes at blive 9,2 mia. kr. i 2015. Det er mere end en tredobling i forhold til 2011 og en fordobling i forhold til sidste år, hvor regningen var på 4,7 mia. kroner.

 

– Det bør være helt åbenlyst for enhver, at regeringens politik på området har slået fejl. Det sejler og det virker ærligt talt til, at Helle Thorning-Schmidts regering helt har givet op, siger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen.

 

Venstres udlændingeordfører, Karsten Lauritzen, peger på Thorning-regeringens mange lempelser på udlændingeområdet som en meget væsentlig del af forklaringen.

 

– Helle Thorning-Schmidts regering har lempet reglerne på udlændingeområdet hele 31 gange i den tid, de har haft regeringsmagten. Og de mange lempelser, herunder afskaffelse af starthjælpen, betyder, at det er blevet væsentligt mere attraktivt at komme til Danmark. En flygtningefamilie med tre børn er nu oppe på en samlet årlig indkomst inkl. tilskud på ca. 450.000 kroner, hvor de tidligere ville have haft ca. 330.000 kr. Det er altså godt 10.000 mere om måneden. Det er da vanvittig attraktivt.

 

Karsten Lauritzen siger, at Venstre modsat regeringen er klar til reelle stramninger på udlændingeområdet og henviser til, at Venstre bl.a. ønsker at indføre en ny integrationsydelse, stramme reglerne for asylansøgeres vilkår og stille større krav til opnåelse af permanent ophold og statsborgerskab.

 

Kilde: Pressemeddelelse, Vesntre

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…