Tre australske hellige krigere i Syrien vil gerne hjem til Australien – men premierministeren er hård i filten

You Tube

I den senere tid har der været stor opmærksomhed omkring Australiens håndtering af bådflygtninge.

 

Også i Danmark tales der meget om den australske model, der går ud på, at bådene simpelt hen bliver sendt tilbage, fordi Australien ikke kan rumme dem.

 

Nu reagerer den australske premierminister Tony Abbott lige så kontant over for nogle australske muslimer, der ønsker at vende hjem fra hellig krig i Syrien.

 

 

Trætte af Islamisk Stat

Det drejer sig om tre personer, der i to år har kæmpet sammen med terrororganisationerne Islamisk Stat og Jabhat al-Nusra.

 

De tre har fundet ud af, at tilværelsen som hellig kriger ikke er nær så gloriøs, som Islamisk Stats propaganda giver indtryk af.

 

Derfor har de sendt følere ud til den australske regering via mellemmænd og familiemedlemmer for at finde ud af, hvad der vil ske med dem, hvis de vender tilbage. Den ene af dem ønsker også at bringe sin kone, som han mødte i Syrien, med tilbage sammen med deres børn.

 

En advokat har på deres vegne sonderet, hvilken straf de i givet fald kan regne med at få.

 

Flere akademiske eksperter har foreslået regeringen, at den skal være imødekommende over for de tre hellige krigere og så bruge dem til at forklare andre unge muslimer, hvorfor det er en dårlig idé at tage af sted.

 

Klar snak fra premierministeren

Læs også
Rablende racist stod bag massemord i to moskeer i New Zealand – stærke advarsler fra dansk politi

Men premierminister Tony Abbot er absolut ikke indstillet på, at regeringen skal tage de tre ind i varmen for at lade dem føre en dialog med australske muslimer. Det gør han meget klart i et TV-indslag.

 

Han slår fast, at ”en forbrydelse er en forbrydelse er en forbrydelse”. Og han fortsætter:

 

”Der er ti, hvis ikke hundrede tusinder af uskyldige mennesker, der er blevet dræbt af Islamisk Stats dødskult og andre terrorgrupper i den del af verden.”

 

”På TV har vi med vores egne øjne set massehenrettelserne, halshugningerne, korsfæstelserne, det seksuelle slaveri. Dette er et uhyggeligt og forfærdende middelalderligt barbari i den moderne verden. Det sidste, nogen australier skal gøre, er at tage del i det.”

 

”Det australske folk forventer, at deres land er sikkert, og en person, der har været terrorist i udlandet, kan også meget let blive terrorist her i Australien.”

 

”Hvis man rejser til udlandet for at tilslutte sig en terrorgruppe og forsøger at komme tilbage til Australien, vil man blive anholdt, man vil blive retsforfulgt, og man vil blive fængslet.”

 

Læs også
Løkke bør ubetinget trække Danmark ud af FN’s migrationspagt – disse punkter viser, at den er en katastrofe

Australien er ikke Østjylland

Ifølge The Australian kan hver af de tilbagevendende stå over for mere end ti års fængsel, hvis de har kæmpet sammen med en terrorgruppe eller har været i de områder af Syrien og Irak, som det er forbudt at rejse til under nye terrorlove.

 

De australske myndigheder vil først give de tre deres australske pas tilbage, hvis de føler sig overbeviste om, at deres afvisning af Islamisk Stat er ægte, og at de ikke udgør nogen terror-risiko i Australien.

 

Men selv hvis de får lov til at vende tilbage, skal de altså indstille sig på en hård straf.

 

Australien er ikke Østjylland. Terroristerne vender ikke hjem til psykologhjælp og blød dialog. De får at mærke, at de har deltaget i uhyrlige forbrydelser. Og det bliver gjort klart, at det australske samfund vil reagere kontant, hvis de så meget som rokker med ørerne.

 

Hør Tony Abbott her:

 

http://www.theguardian.com/australia-news/video/2015/may/20/tony-abbott-isis-jihadist-not-allowed-roam-australia-video

Læs også
20.000 bevæbnede migranter står klar til at storme grænse for at komme til blandt andet Danmark

http://www.skynews.com.au/news/national/2015/05/19/australian-jihadists-want-to-return-home.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…