”To ud af hundrede syriske asylansøgere er terrorister fra Islamisk Stat,” siger minister

Storbritanniens premierminister David Cameron har netop besøgt flygtningelejre i Libanon og Jordan. I den forbindelse mødtes kan med Libanons undervisningsminister Elias Bousaab.

 

Bousaab kom med den opsigtvækkende vurdering, at rundt regnet to ud af hundrede af de syriske asylansøgere i Europa i virkeligheden er terrorister fra Islamisk Stat.

 

Han siger, at Islamisk Stat meget målrettet udnytter de muligheder, som asylstrømmen giver dem for at bringe terrorister ind i de europæiske lande.

 

Andre politikere i Mellemøsten er tidligere kommet med lignende advarsler.

 

Helt uansvarligt

Hvis de har ret, må man regne med, at der i kølvandet på den muslimske folkevandring fra Mellemøsten vil komme flere terroraktioner i Europa.

 

Den libanesiske undervisningsminister gør opmærksom på, at Islamisk Stat er meget aktive med at rekruttere i de store flygtningelejre. De ofte kummerlige forhold her gør det lettere for de islamistiske fanatikere at tiltrække folk – nogle af de rekrutterede er rene børn.

 

Elias Bousaabs advarsel understreger, hvor vigtigt det er, at de europæiske lande i langt højere grad koncentrerer kræfterne om at forbedre forholdene i nærområdernes flygtningelejre.

 

Det er helt uansvarligt, at man bliver ved med at prioritere modtagelsen af en masse asylansøgere i Europa i stedet. Det koster mange flere penge, det hjælper ikke de fattigste, og det vil få alvorlige skadevirkninger på de europæiske samfund.

 

Og så øger det altså terrortruslen imod os.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…