Stor asylsvindel afsløret: Flere hundrede jordanere fik asyl som statsløse palæstinensere

YouTube

Danmark modtog sidste år et rekordstort antal statsløse asylansøgere, primært palæstinensere.

 

Således angav i alt 1.265 asylansøgere ved ankomsten til Danmark, at de var statsløse. Der er her tale om næsten en tredobling i forhold til 2013, hvor 425 statsløse søgte asyl i Danmark.

 

I forhold til 2012, hvor blot 47 statsløse palæstinensere ifølge Udlændingestyrelsen søgte asyl i Danmark, er der på tre år tale om en stigning på intet mindre end 2.591 procent.

 

Men er de nu også statsløse?

 

Kæmpe asylsvindel afsløret i Norge

Nu viser det sig, at måske over en fjerdedel af de mere end 3.000 statsløse palæstinensere, som har fået asyl og for nogles vedkommende statsborgerskab i Norge, har svindlet sig til ophold og statsborgerskab.

 

Ifølge den norske StatBank, en pendant til Danmarks Statistik, boede der per 1. januar 2014 i alt 3.286 statsløse palæstinensere i Norge mod blot 47 i år 2000.

 

Ifølge den norske Human Rights Service (HRS) har norsk politis udlændingeenhed (PU) indtil nu afsløret og dokumenteret, at 400 af dem er jordanske statsborgere, som har løjet sig til en permanent opholdstilladelse samt for nogles vedkommende også til statsborgerskab ved at udgive sig for at være statsløse palæstinensere.

 

Men det er kun toppen af isbjerget. Ifølge HRS oplyser centrale kilder i politiet, at man undersøger yderlige 400, som man har begrundet mistanke om ligeledes har snydt sig til en opholdstilladelse ved at udgive sig for at være statsløse palæstinensere.

 

Og der til kommer endnu flere.

 

”Kilder i politiet oplyser, at det her vokser og vokser og vil brede sig langt ud over de 800, man i første omgang begyndte at undersøge sidste år,” siger informationschef i Human Rights Service, Hege Storhaug, til Den Korte Avis.

Læs også
Nordmand dræbte sin lillesøster og forsøgte at dræbe muslimer i moské – politiet taler om terror

 

http://www.rights.no/2015/02/400-statslose-palestinere-avslort-i-asyljuks-bare-en-begynnelse/

 

Politiet har fået ekstra ressourcer

Hos Oslopolitiets Udlændingeafdeling vil lederen, Kristin Kvigne, ikke udtale sig om sagen, men henviser til kommunikationsafdelingen, hvor Monika Olsen bekræfter, at politiet er i gang med det omfattende projekt.

 

I Stortinget oplyser den tidligere formand for Retsudvalget og næstformand i det norske Fremskridtsparti, Per Sandberg, at politiets undersøgelser af asylsvindel er resultatet af en tværpolitisk enighed.

 

”Politiet har derfor fået ekstra ressourcer til at afdække identitetssvindel,” Siger Sandberg til HRS.

 

Han mener, at afsløringerne må resultere i, at dem, der har svindlet skal fratages både opholdstilladelse og eventuelt statsborgerskab.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

”Dem, der har svindlet skal udvises, hvilket forhåbentlig vil have en forebyggende effekt,” understreger Per Sandberg og tilføjer, at han forudser endnu flere bevillinger til politiet, efterhånden som sagerne udvikler sig.

 

Martin Henriksen (DF): Det må undersøges i Danmark

Hos Dansk Folkeparti lægger udlændinge og integrationsordfører, Martin Henriksen, ikke skjul på, at han er rystet over de afsløringer af omfattende asylsvindel, som norsk politi indtil nu har dokumenteret.

 

”Det lyder helt håbløst, og der er grund til at undersøge, om myndighederne har oplevet noget tilsvarende herhjemme. Derfor retter vi henvendelse til justitsministeren og beder hende undersøge tingene nærmere,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Det er ikke lang tid siden, jeg har besøgt Jordan, og det var ikke mit indtryk, at der foregår systematisk forfølgelse. Derfor ville det undre mig, hvis personer med jordansk statsborgerskab får asyl eller prøver på at få det.”

 

Martin Henriksen oplyser, at han nu har sendt følgende forespørgsel til justitsminister Mette Frederiksen (S):

 

”Norsk politi har for nyligt afsløret, at 400 statsløse palæstinensere, der havde fået asyl i Norge, var jordanske statsborgere. På den baggrund bedes ministeren redegøre for, i hvilket omfang dansk politi har lignende mistanker samt oplyse, om ministeren vil sætte en grundig undersøgelse i gang vedrørende statsløse asylansøgeres ægthed som statsløse.”

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…