Stop tvangsdigitalisering nu

Mange medborgere har brug for den direkte kontakt til og hjælp af myndighedspersoner udenom computere og mobiltelefoner, når de skal have behandlet deres sager i forhold til det offentlige.

 

Der er over en halv million borgere som ikke behersker IT teknikken, og som derfor ikke længere kan komme i kontakt med myndighederne uden at rende fra Herodes til Pilatus.

 

Hermed er vores politikere med til at skabe et a- og et b-hold i tilgangen til det offentlige. B-holdet skal ikke alene leve i bevidstheden om, at de blot bliver ”tålt”, nej, de risikerer også at gå glip af sociale ydelser, som de efter loven har ret til og her tænker jeg på de ældre, der har bidraget til samfundet gennem et helt liv, de har også krav på en ordentlig hjælp, når de har brug for det.

 

Her er det politikerne, både den forrige og nuværende regering der svigter de ældre. Mange føler sig ydmyget og sat uden for samfundet i den digitale verden.

 

Det er også tankevækkende og besynderligt, at man skal møde op på Rådhuset, og dokumentere, at man er retarderet, evnesvag eller af anden grund rundt på gulvet for at blive afmeldt.

 

Jeg har da intet imod, at folk melder sig ind i hvad som helst, men at dem, der ikke har meldt sig, udsættes for en tvangshandling, med en risiko for at de pågældende borgere føler sig ekskluderet af samfundet.

 

Det er en meget stærk forsimpling af virkeligheden at tro, at man kan centralisere og digitalisere kontakten mellem borgere og det offentlige i løbet af en forholdsvis kort tidsperiode. Digitalisering skal være et tilbud, men ikke et krav til befolkningen endnu.

 

Der skal være mulighed for at klare sig med en telefon, uden at blive spurgt fra den anden ende i telefonen ”Kan du ikke sende mig en mail”.

 

Hvad man i ungdommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer! Hermed opfordrer jeg folketingets medlemmer (også lokalpolitikerne) til at tage de svageste medborgere alvorligt og give dem en ordentlig og værdig behandling.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…