Regeringens vækstplan er langt fra nok – sådan sætter vi gang i de danske virksomheder

Foto: Henrik Ræder Clausen

Danmark er generelt et godt land at drive virksomhed i. Vi har en veluddannet arbejdsstyrke, en lav grad af korruption samt en god infrastruktur og et højt teknologiniveau. Vi halter dog bagefter, når man ser på vilkårene for vores mindre og mellemstore virksomheder.

 

Regeringen har tirsdag annonceret en såkaldt vækstplan, der skal hjælpe virksomhederne i Danmarks yderområder i gang igen efter krisen. Men det, der er kommet frem om planen, vil ikke hjælpe meget. Pakken er smålapperier, og den svarer til, at man sætter et lille plaster på et åbent benbrud.

 

Det er intet nyt i pakken, og regeringens bunkebryllup af alle mulige tidligere forslag og idéer, som bare skrabes sammen og forsøges solgt på ny, er overhovedet ikke det, vi har brug for.

 

Vi har derimod brug for et opgør med systemdanmark, og vi har brug for at sige stop over for nye regler og høje skatter.

 

Det er nødvendigt at forbedre vilkårene for vores virksomheder, så de har råd og overskud til at skabe vækst og nye arbejdspladser, og samtidig har vi brug for, at flere tager springet og skaber nye virksomheder. Det er dét, der skal til for at få gang i væksten i alle landets yderområder.

 

Derfor er regeringens vækstplan langt fra nok, og jeg vil i stedet præsentere nogle helt konkrete konservative forslag, der vil sikre liv og udvikling i vores landdistrikter. Målrettede initiativer, der både skal sikre rimelige konkurrencevilkår for vores virksomheder, vores landbrug (der jo er den reelle vækstmotor i vores landdistrikter) og generelt er henvendt til danskere i vores landdistrikter.

 

Langt færre regler og lavere skatter skal sikre den vækst og efterspørgsel – i hele landet – der er den eneste bæredygtige vej til at sikre dynamik og udvikling. Vi skal have genetableret håndværkerfradraget, så flere lærlinge og håndværksmestre kan komme i gang med at renovere boliger fra Gedser til Skagen.

 

Vores mange forlystelsesparker, der særligt hører til i landdistrikterne, sikrer beskæftigelse og indtjening, og de skal have barberet toppen af deres skyhøje elregning.

 

Der skal sættes yderligere fart på nedrivning af spøgelsesbyer og tilsvarende renovering af vores mange landsbyer.

 

Endelig har vi brug for at skrive en ny planlov. En planlov, der ikke hæmmer vækst og udvikling, men som fremmer de lokale erhverv og sikrer et rig og sammenhængende natur.

 

Læs også
På vej mod kaos: Regeringen bruger embedsmænd til at afvise DF’s udlændingekrav – men nu gennemhulles embedsmændenes påstande

Vi skal rulle overimplementering i landbruget tilbage og generelt sænke skatter og afgifter.

 

Det er i dag helt afgørende at kunne bruge sin telefon og computer, uanset hvor man er. Derfor skal etablering af bredbånd indgå som en naturlig del håndværkerfradraget

 

Det er den slags konkrete og håndfaste initiativer, der skal til. Ikke regeringens lappeløsninger.

 

Brian Mikkelsen er gruppeformand i Det Konservative Folkeparti.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…