Politiet anholder muslimer, der anklages for at have kastet 12 kristne flygtninge overbord i høj sø

You Tube (arkiv)

Torsdag morgen tilbageholdt politiet i den sicilianske by Palermo femten asylansøgere fra Elfenbenskysten, Mali, Guinea Bissau og Senegal. De ankom til Italien i en gummibåd, der afsejlede fra Libyen med i alt 105 personer. (Corriere della Sera, 16.4)

 

Undervejs over Middelhavet kom det til slagsmål ombord, da en gruppe muslimer angreb nogle kristne ghanesere og nigerianere. Vidner siger til politiet, at ni eller 12 kristne blev stukket med knive og smidt i havet.

 

Det beretter vidner, ifølge flere medier.

 

Gummibåden og to andre fartøjer blev lokaliseret og undsat af Marina Militare, den italienske flåde i strædet mellem Tunesien og Sicilien.

 

Samtidig ankom fire overlevende til havnebyen Trapani. Også de var på vej i en gummibåd, der sejlede fra Tripoli i Libyen. Men den kæntrede i høj sø, og 41 personer druknede. De overlevende holdt sig flydende indtil mandskabet på en helikopter fik øje på dem, hvorefter et af flådens skibe blev dirigeret til stedet.

 

Fire hundrede skulle være druknet for to dage siden. Det skete da kystvagten ville komme en båd med asylansøgere til undsætning. Det fik alle i båden til at søge over i samme side, så båden kæntrede.

 

Hver forår begynder en ny stor bølge af asylansøgere at søge over Middelhavet fra Libyen til Europa. I år er den rekordhøj. 11.000 de seneste fem dage. (tv2, news)

 

http://www.corriere.it/cronache/15_aprile_16/palermo-arrestati-15-migranti-9-profughi-cristiani-gettati-mare-ea807d36-e434-11e4-868a-ccb3b14253dc.shtml

 

Her kan man se nogle af de anholdte:

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3042001/Aid-agency-says-41-migrants-feared-dead-new-sea-tragedy.html

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…