På et debatmøde om terror var der ros til en islamisk stat, mens danskerne fik skylden for det, der er sket

Marc Perera Christensen, Youssef Loubani og Nicolai Wammen. Faceboo/FT

Mandag aften efter mindehøjtideligheden på Rådhuspladsen i Aarhus, var der debatmøde om antiradikalisering på biblioteket i Gellerup.

 

Mødet var arrangeret af Aarhus Kommune, og længe planlagt.

 

Der var oplæg fra forsvarsminister Nicolai Wammen (S), borgmester Jacob Bundsgaard (S), Allan Aarslev, leder af den kriminalpræventive indsats i Østjyllands Politi og psykologiprofessor Preben Bertelsen.

 

Omkring 200 mennesker var mødt frem, herunder byrådspolitiker Marc Perera Christensen (C).

 

Marc Perera Christensen skrev bagefter, at  det var et opsigtsvækkende møde.

 

Det var ”En ærgerlig aften”, skrev han på sin Facebook den efterfølgende morgen.

 

Byrådspolitikeren er oprørt af to grunde.

 

Han kan ikke forstå, at myndighederne tilsyneladende ikke stiller nogle grænser op for målgruppen: De radikaliserede skal altid have en chance til.

 

Der var ”intet om den enkeltes ansvar for at holde sig på ret køl, men værdirelativistisk sludder fra ende til anden,” skriver Marc Perera Christensen indigneret.

 

”Borgmesteren og landets forsvarsminister lagde for med generelle betragtninger om arbejdet med antiradikaliseringsprogrammer. Borgmesteren holdt fast i sit udgangspunkt om, at alle skal have en chance til (jeg er ikke nødvendigvis enig i det synspunkt),” skriver han og fortæller om næste oplægsholder:

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

”Derefter fulgte en professor Preben Bertelsen, der redegjorde for sin opfattelse af årsagerne til radikalisering. Årsager, der efter hans opfattelser kunne koges ned til, at det var samfundets skyld, at folk blev radikaliserede fordi vi ikke “inkluderede” de unge i vores fællesskab.” (Facebook)

 

Psykologiprofessoren mener altså, at det er danskernes skyld, at unge muslimer bliver radikaliserede.

 

Den anden grund til Marc Perera Christensens harme, handler om de holdninger han mødte blandt muslimerne under debatmødet.

 

Chokeret over muslimernes påstande og reaktioner

Ifølge Jyllandsposten fik forsvarsministeren kun lov at sige seks ord før han prompte blev afbrudt af protester fra salen.

 

Ministeren startede sit oplæg med ”Forskellen på Israel og ISIL er…”.

 

”Der er ingen forskel,” blev der råbt mod ministeren. (JP 16.02)

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

”Det er dagens joke,” råbte en muslim fra hans plads ved siden af Youssef Loubani, som er bestyrelsesmedlem i Grimhøjmoskéen.

 

Marc Perera Christensen er chokeret, han skriver:

 

”Da repræsentanter fra Grimhøjmoskéen fastslog, at weekendens skyderier i Kbh. ikke var terror, og at de fortsat ønsker en islamisk Stat, blev det yderligere absurd. Men da flere tilråb fra salen slog fast, at Israel var værre end Islamisk stat og disse udsagn blev mødt af jubel og klapsalver fra mange af de fremmødte, blev farcen fuldendt.”

 

Grimhøjmoskéen anerkender Omar Abdel Hamid El-Husseins ugerninger

Youssef Loubani, bestyrelsesmedlemmet i Grimhøjmoskéen siger, at terrorhandlingen i København, er et produkt af det blomstrende had, han ser mellem muslimer og danskere her i landet. (JP 16.02)

 

Her giver Youssef Loubani altså danskerne skylden for terroraktionen.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Hvordan kan det være danskernes skyld, at terroristens synderegister nærmer sig en halv meter, og at han nu har udmøntet sit enorme had ved at dræbe to mennesker og såre fem politifolk?

 

Det er forrykt. Marc Perera Christensen afslutter sin Facebook-opdatering med følgende spørgsmål:

 

”Hvad i alverden laver man i det her land, hvis man ønsker en islamisk stat? Hvorfor er man her, hvis man mener at det største problem i Mellemøsten er Israel? Og hvordan kan man i 2015 stadig holde fast i de ansvarsforflygtigende holdninger om at “Det er samfundets skyld”.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…