Odense Kommune til lærere og pædagoger: Terroristen skal kun omtales som gerningsmand og ikke som muslim

Foto: Kim Møller Uriasposten

Odense Kommune har sendt en højst bemærkelsesværdig skriftlig besked til de ansatte i kommunen.

 

Lærere, pædagoger og andre skal ikke omtale den mand, som begik terror i København i weekenden og dræbte to, på en helt bestemt måde.

 

Han skal kun omtales som gerningsmanden og de skal ikke nævnes, at han var muslim. Det oplyser TV2 NEWS på baggrund af en artikel i Fyns Stiftstidende.

 

Brevet er skrevet af SSP-samarbejdet som er skole, socialvæsnet og politiet.

 

Begrundelsen er ifølge TV2, at det vil krænke muslimer og skabe risiko for konflikter børnene imellem.

 

Det er en kriminel handling, som er begået. Spørgsmålet om etnicitet og religion er ikke afgørende, står der i brevet, ifølge TV2.

 

Brevet bliver kritiseret fra flere sider, som mener man er nødt til at tale om at handlingen var religiøst motiveret. Red Barnet siger for eksempel at kommunens holdning er udtryk for berøringsangst. (TV2)

 

Den konservative rådmand for socialområder, Steen Møller,  siger, at det var en fejl at et brev med dette indhold blev sendt ud.

 

Det står klart, at gerningsmandens religion spillede en stor rolle for ham. Hvis vi fortier det, så overlader vi børnene til sig selv og deres egen viden og fortolkninger. Og så er muslimerne dårligere stillet, siger Steen Møller (TV2).

 

Nu siger kommunens radikale rådmand, at brevet er skrevet før man vidste, hvem der var gerningsmanden, og at det kan være, at det skal revideres.

 

Pernille Bendixen, som er medlem af Odense byråd for DF siger til Den Korte Avis, at hun har bedt den radikale rådmand Susanne Ursula Crawley Larsen om følgende:
På baggrund af artiklen i Fyens Stiftstidende i dag omkring brev til skolelederne ønsker jeg følgende dagsordenssat:
En beslutning om, hvordan vi håndterer den slags sager i fremtiden med sigte på, at man taler om tingene som de er, og ikke opfordrer skolerne til at fortie fakta.

 

Brevet bliver ændret

Lidt senere på dagen meddelte den radikale rådmand, at brevet vil blive ændret. Det vil være i orden at snakke med børnene om gerningsmandens religiøse baggrund. Det siger Susanne Crawley Larsen til TV2 NEWS.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…